Hlavní obsah

Kreuzigrova stáj ukončí spolupráci s ruským miliardářem Tinkovem

Kodaň
Aktualizováno

Ruský miliardář Oleg Tinkov, který se chtěl stát hlavním sponzorem ve stáji českého cyklisty Romana Kreuzigra, naopak v týmu skončí. Majitel dánského týmu Saxo-Tinkoff Bjarne Riis oznámil, že kvůli neshodám a odlišnému pohledu na řízení stáje v budoucnosti ukončil s Tinkovem jednání o další spolupráci. Pro příští sezonu bude hledat nového sponzora. Tinkov má v plánu vybudovat novou stáj.

Foto: Laurent Rebours, ČTK/AP

Roman Kreuziger na trati časovky jednotlivců v rámci Tour de France.

Článek

"Během jednání s bankou Tinkoff se ukázalo, že se neshodneme v určitých pohledech a názorech, které jsou zásadní pro to, aby byla spolupráce úspěšná a mohla se vyvíjet. Především jsme se nemohli shodnout na tom, jak by měl být tým řízen," uvedl Riis v prohlášení. Tinkovovi poděkoval za dosavadní spolupráci, která začala loni. S dánskou bankou Saxo má stáj smlouvu i na příští sezonu.

Saxo-Tinkoff ovládl hodnocení týmů na Tour de France. Hlavní hvězda stáje Španěl Alberto Contador však neudržel stupně vítězů a skončil čtvrtý. Jeho hlavní pomocník Kreuziger se pátým místem zasloužil o nejlepší český výsledek v historii.

Tinkov, jenž v minulosti už stál u zrodu ruského cyklistického týmu Kaťuša, měl podle svých slov dva důvody k ukončení spolupráce. "Prvním byly špatné výsledky v této sezóně a druhým vytvoření nového projektu. Od ledna 2014 začneme budovat nový vlastní tým Tinkoff Credit Systems. Bude to velký projekt se závazky na pět let. Nechci být jen sponzor, ale chci mít nějakou kontrolu nad týmem," nastínil na facebooku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články