Hlavní obsah

Kwiatkowski vyhrál po fotofiniši podruhé v kariéře Amstel Gold Race

Polský cyklista Michal Kwiatkowski vyhrál v těsném dojezdu s Francouzem Benoitem Cosnefroyem podruhé v kariéře nizozemskou klasiku Amstel Gold Race. O vítězství bývalého mistra světa rozhodla až několik minut po dojezdu cílová fotografie.

Foto: Twitter@ammattipyoraily

Polský cyklista Michal Kwiatkowski vyhrál v těsném dojezdu s Francouzem Benoitem Cosnefroyem klasiku Amstel Gold Race.

Článek

Jednatřicetiletý Kwiatkowski zopakoval na Amstelu vítězství z roku 2015 po výhře ve dvoučlenném spurtu. V cílové rovince se po 254 kilometrech za Cosnefroyem vyvezl a útočil z výhodné druhé pozice, bezprostředně po dojezdu se ale zdálo, že mu útok nevyšel.

Ani jeden z jezdců si nebyl jistý, jak závod dopadl. Poté ale dostal Cosnefroy do vysílačky zprávu, že zvítězil on, a začal se radovat. Kwiatkowski naopak neskrýval zklamání. Následně ale byly zveřejněny záběry z cílové fotografie, na nichž bylo vidět, že člen týmu Ineos Grenadiers přece jen "hodil" své kolo do pásky lépe než jeho soupeř, a emoce se obrátily. Cosnefroyovi tak těsně unikla možnost být prvním francouzským vítězem Amstelu od legendárního Bernarda Hinaulta z roku 1981.

Závod z Maastrichtu do Valkenburgu měl těsný dojezd druhý rok po sobě. Loni rozhodly milimetry o vítězství Belgičana Wouta van Aerta před Britem Tomem Pidcockem, jenž je týmovým kolegou Kwiatkowského.

Třetí v neděli dojel s odstupem Belgičan Tiesj Benoot. Spurt skupiny o čtvrté místo vyhrál domácí favorit Mathieu van der Poel, jenž nenavázal na týden starý triumf v monumentu Kolem Flander.

Cyklistický závod Amstel Gold Race (WorldTour) - 254,1 km:
1. Kwiatkowski (Pol./Ineos-Grenadiers) 6:01:19
2. Cosnefroy (Fr./AG2R Citroën) stejný čas
3. Benoot (Belg./Jumbo-Visma) -10
4. Van der Poel (Niz./Alpecin-Fenix)
5. Kamp (Dán./Trek-Segafredo)
6. Asgreen (Dán./Quick Step-Alpha Vinyl) všichni -20,
...25. Štybar (ČR/Quick Step-Alpha Vinyl) -2:29.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.