Hlavní obsah

Mistra světa Alaphilippea zastavil při návratu ve Valonsku koronavirus

Úřadující dvojnásobný mistr světa v silniční cyklistice Julian Alaphilippe má v už tak nevydařené sezoně další potíže. Třicetiletý Francouz musel před dnešní třetí etapou závodu Kolem Valonska odstoupit kvůli koronaviru.

Foto: Deceuninck-Quick-Step - Tim De Waele/Getty Images

Julian Alaphilippe na archivním snímku

Článek

"Snad mi za pár dnů bude lépe," napsal na instagramu Alaphilippe, jenž na belgickém závodu vyhrál sobotní prolog. V nedělní kopcovité etapě už ale jezdec týmu Quick Step-Alpha Vinyl na nejlepší nestačil a klesl na čtyřiadvacáté místo.

Nákaza covidem-19 je dalším kamínkem v řadě letošních Alaphilippeových problémů. Na začátku března upadl na Strade Bianche a poté nemohl kvůli nachlazení startovat na závodech Milán-San Remo a Kolem Flander.

Nejhůře ale Alaphilippe dopadl na dubnovém monumentu Lutych-Bastongne-Lutych, kde si při nehodě zlomil lopatku, dvě žebra a poškodil plíce. Ze zranění se slavný cyklista zotavoval dva měsíce a přišel i o start na Tour de France, na niž ho tým nenominoval.

Závod Kolem Valonska měl být pro Alaphilippea přípravou na závěrečnou část sezony, jejímiž vrcholy budou na přelomu srpna a září Vuelta a koncem září mistrovství světa v Austrálii.

Reklama