Hlavní obsah

Tři měsíce po těžkém pádu vyhrál Alaphilippe úvodní etapu Kolem Valonska

Úřadující dvojnásobný mistr světa Julian Alaphilippe vyhrál tři měsíce po těžkém pádu na cyklistické klasice Lutych-Bastogne-Lutych úvodní etapu závodu Kolem Valonska. Třicetiletý Francouz absolvuje teprve druhý start od jarní nehody, při níž si zlomil lopatku, dvě žebra a poškodil plíce. Na konci června dojel třináctý na národním šampionátu.

Foto: Sport.cz

Julian Alaphilippe (ilustrační snímek)

Článek

V dnešním dojezdu na vyhlášený kopec Mur de Huy, kde končí prestižní závod Valonský šíp, ukázal Alaphilippe, že je znovu ve formě. Za ním projeli cílem po 174,4 kilometru se ztrátou jedné sekundy Španěl Alex Aranburu a Australan Robert Stannard.

Pro hvězdu stáje Quick-Step, která kvůli zranění přišla o Tour de France, je pětietapový závod v Belgii přípravou na Vueltu.

Čech Ťoupalík triumfoval v Maďarsku

Cyklista Adam Ťoupalík zvítězil ve třetím letošním závodu Visegrádské čtyřky Grand Prix Maďarska. O svém prvenství rozhodl předloňský český šampion nástupem v závěrečném kilometrovém stoupání. Závod druhé kategorie kalendáře UCI vyhrál s náskokem 15 sekund před Italem Thomasem Pesentim.

Šestadvacetiletý Ťoupalík navázal na dva týdny staré vítězství v brněnském závodě Visegrádské čtyřky, v němž člen stáje Elkov Kasper obhájil loňský triumf. Další český jezdec Karel Camrda z týmu ATT Investments obsadil v Grand Prix Maďarska dlouhé 157,3 km šesté místo se ztrátou 32 sekund na vítěze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články