Hlavní obsah

Nash bude i v dalších čtyřech letech prezidentkou komise sportovců UCI

Kateřina Nash obhájila pozici prezidentky komise sportovců Mezinárodní cyklistické unie (UCI). Třiačtyřicetiletá cyklokrosařka a bikerka, jež se v září stala i jedním ze čtyř viceprezidentů UCI, byla do funkce zvolena na další čtyřleté období v pondělí během prvního online zasedání obměněné komise.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cyklokrosařka Kateřina Nash na trati - ilustrační foto.

Článek

Prachatická rodačka žijící dlouhodobě v zámoří v hlasování členů komise získala 59 procent hlasů. Její protikandidát Colin Lynch, bývalý paralympijský cyklista, dostal 41 procent hlasů.

"Jsem potěšena a poctěna, že mi členové komise sportovců UCI opět dali důvěru. Je skvělé, že náš hlas bude opět slyšet, a těším se, že navážeme na to, čeho jsme dosáhli v uplynulých čtyřech letech. Jsem nadšená z vyhlídky na spolupráci s dosavadními členy, kteří byli znovuzvoleni, i s novými, kteří přinesou nové nápady a motivaci," uvedla Nash v oficiálním prohlášení.

Stále ještě aktivní cyklistka Nash byla poprvé zvolena za cyklokros do dvacetičlenné komise sportovců v roce 2017, kdy se i zároveň stala její prezidentkou a automaticky se začlenila do řídícího výboru UCI. Důvěru na další volební období v komisi sportovců dostala letos v lednu, během zářijového mistrovství světa v silniční cyklistice v Belgii uspěla na mimořádném zasedání i jako kandidátka na viceprezidentku UCI.

Nash, která pod rodným jménem Hanušová reprezentovala v běhu na lyžích, má ve sbírce dva bronzy z cyklokrosového mistrovství světa, na horských kolech získala bronz na mistrovství Evropy a vyhrála jeden závod Světového poháru. Zúčastnila se pěti olympijských her, dvou zimních a tří letních.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články