Hlavní obsah

Nejlepší český tým horských kol mění složení, chce do desítky Světového poháru

S pozměněným složením a na nových kolech vstoupí do sezóny nejlepší český tým horských kol. Barvy stáje, jež ponese název Sram Rubena Trek, budou vedle stávajících členů Jana Škarnitzla a Ondřeje Zeleného hájit i Marek Rauchfuss a Jiří Řešátko. Tým touží po vavřínech na domácí půdě, v závodech Světového poháru by chtěl zaútočit na první desítku.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Olympionik Jan Škarnitzl přestavil v úterý i svou novou techniku.

Článek

Bývalý tým olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého má do sezóny smělé cíle. "Pokusíme se navázat na naše loňské úspěchy a pokusíme se Jardu trochu dostihnout, aby náš výsledek byl brán o něco více v potaz," řekl na úterní tiskové konferenci v Praze Škarnitzl, dvanáctý závodník olympijského závodu v Londýně a týmová jednička.

Vedle potvrzení pozic v domácích závodech touží tým dát o sobě o něco více vědět i na mezinárodní scéně. "Světový pohár je naším hlavním cílem do sezóny. Pokud se tam nebo na mistrovství světa povede umístění do desátého místa, lze tu sezónu pak hodnotit jako velice povedenou. V domácím prostředí by to měla být obhajoba Českého poháru a opět zisk titulu mistra republiky," doplnil Škarnitzl.

"Spokojený bych byl s každým umístěním v top ten v závodech Světového poháru, mistrovství světa či Evropy, protože bychom udělali zase krůček ke světové špičce a bylo by vidět, že svoji práci odvádíme velmi dobře. V opačném případě a umístění za 15. místem budu přemýšlet nad tím, kde se stala chyba," prohlásil manažer týmu Jaroslav Žitný.

Novou tváři Rauchfuss

Novou tváři je Rauchfuss, který v pondělí absolvoval operaci kolena, ale měl by se brzy opět posadit na kolo. "Nebylo to nic závažného, takže pozítří začnu s tréninkem a přípravou na sezónu," přiblížil Rauchfuss, jehož čeká první rok mezi elitou. Ještě loni jezdil v kategorii do 23 let.

"Bude to velký boj mezi ostřílenými 'eliťáky', ale zároveň velká motivace, protože budu jezdit s Honzou Škarnitzlem, který je českou dvojkou. Je na tom výborně a bude pro mě tahounem, já se mu budu snažit sekundovat," nastínil Rauchfuss.

Po spolupráci se značkou Specialized přesedlala stáj na kola Trek. "Abych pravdu řekl, tak jsem se toho trošku obával. Člověk mění kompletní materiál, je na něco zvyklý a z té změny má malinko hrůzu, protože neví, zda mu to nové sedne. Ale zatím u mě panuje naprostá spokojenost a jak ukázaly první závody na Kypru, to kolo mi sedne výborně," pochvaloval si Škarnitzl.

Reklama

Související témata: