Hlavní obsah

Nezapomenutelné! Stíhačky nad hlavou a neskutečný řev, líčí Vakoč, jak prožíval konec Tour de France

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stíhačky nad hlavou a neskutečný řev fanoušků. Tu slávu zažil český cyklista Petr Vakoč dvakrát na vlastní kůži a vzpomínky na finiš slavné Tour de France se mu navždy vryly do paměti. „To byl nejsilnější zážitek, když jsem táhl peloton v poslední etapě na Champs-Élysées, Když jsme poprvé jeli k Vítěznému oblouku, tak nad nás vyletěly stíhačky a udělaly francouzskou trikolóru. A ten neskutečný řev fanoušků," vzpomíná Čech v pořadu Studio TOUR na Sport.cz.

Co s cyklistou dělá Tour? Příspěvek z pořadu Studio Tour.Video: Sport.cz

 
Článek

Slavou Tour de France řadí mezi největší sportovní události a už se nemůže dočkat, až letos 1. července poprvé cyklisté šlápnou do pedálů. I když nebude Petr Vakoč na startu, stejně cítí nervozitu a svrbění nohou. „Nasávám atmosféru a těším se, že vše budu sledovat. Část mého já by tam zase ráda byla," přiznává.

Aby se mu také po „Staré dámě", jak se závodu v cyklistickém světě přezdívá, nestýskalo. „Dvakrát jsem si Tour vyzkoušel a zažil jsem řadu týmových úspěchů, chránil jsem žlutý dres, vyhráli jsme etapy. Ty zážitky byly úžasné," líčí Vakoč, který má jasno, proč závod ční nad všemi ostatními.

STUDIO TOUR s hostem Petrem VakočemVideo: Sport.cz

„Podívejte se na to, jak je sledovaná. Tour zná každý na světě, média se jí věnují, na závodě jsou všichni sponzoři, vedení týmů, závodem žijí fanoušci," chrlí ze sebe Čech. „Fyzicky je Tour náročná podobně jako ostatní závody, ale mentálně je neskutečně těžká," vysvětluje specifičnost známého cyklistického podniku.

Nominace a příprava na Tour. Příspěvek z pořadu Studio Tour.Video: Sport.cz

Vzpomínky, kdy na Tour sám startoval, mu z hlavy nikdy nevymizí. „Když jsme poprvé jeli k Vítěznému oblouku, tak nám nad hlavou vyletěly stíhačky a udělaly francouzskou trikolóru. A ten neskutečný řev fanoušků, to byl zážitek, co se vám vryje do paměti," líčí.

Co dalšího zaznělo v pořadu Studio TOUR na Sport.cz k dalšímu ročníku Tour de France, který startuje už v sobotu 1. července, se můžete podívat v našem videu.

Reklama