Hlavní obsah

O’Grady první v Roubaix

Překvapivým vítězem 105. ročníku závodu PařížRoubaix se stal australský cyklista Stuart O’Grady z dánské stáje CSC. Třiatřicetiletý Australan se stal prvním mimoevropským vítězem tohoto závodu, který je se s téměř 260 kilometry a i díky úsekům po dlažebních kostkách považován za nejtěžší jednorázovku na světě.

Článek

O’Grady odjel z čela pelotonu zhruba 23 kilometrů před cílem a nikým neohrožován si dojel pro největší úspěch své kariéry.

V neděli slavil vyhlášený spurtér své 39. vítězství. Zopakoval tak loňský úspěch svého týmového kolegy Cancellary, jenž se tentokrát mezi nejlepšími neprosadil. „Snil jsem o tomhle třináct let a konečně se to povedlo,“ řekl vítěz, který se dostal do čela hodnocení ProTour.

V teplém slunečném počasí tentokrát jezdce netrápil kluzký povrch, nicméně cyklisté dojížděli do cíle pokrytí silnou vrstvou prachu. Ve spurtu skupinky pronásledovatelů o další dvě příčky na stupních vítězů spurtovalo na velodromu v Roubaix pět borců. Druhé místo vybojoval Španěl Flecha ze stáje Rabobank, třetí byl Němec se švýcarskou licencí Wesemann z týmu Wiesenhof.

Výsledky (259,5 km): 1. O’Grady (Austr.) 6:09:07, 2. Flecha (Šp.), 3. Wesemann (Švýc.) oba +52, 4. Leukemans (Belg.) +53, 5. Petito (It.), 6. Boonen (Belg.) oba +55.

Reklama

Související témata: