Hlavní obsah

Palačinky byly motorem Kulhavého při Everestingu. Pro děti vydělal čtvrt milionu

Deset hodin, čtrnáct minut, třiapadesát vteřin! Přesně tolik času prožil biker Jaroslav Kulhavý v sedle svého kola během pátečního dne, kdy na Lysé hoře v Beskydech úspěšně zvládl Everest challenge. Jde o zdolání 8848 výškových metrů kopírujících výšku nejvyšší hory planety na kole během jediného dne!

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý při pátečním Everestingu na Lysé hoře v Beskydech.

Článek

Pětatřicetiletý olympijský šampion v cross country z Londýna 2012 v pátek zahájil pokus o jedinečný výkon ráno v půl šesté, kdy bylo v Beskydech lehce nad nulou. Většinou cyklisté volí pro Everesting silniční kolo, Kulhavý ale výzvu podstoupil na horském. Svah s dojezdem na sjezdovce musel absolvovat třináctkrát.

Vpodvečer, krátce po půl sedmé, Everesting dokončil. „Je to obrovský sportovní výkon spojený s krásnou emocí pomáhat druhým," komentoval výkon olympijského šampiona horolezec Radek Jaroš, který pokořil skutečný Mount Everest.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý při pátečním Everestingu na Lysé hoře v Beskydech.

Během jedinečného výkonu Kulhavý konzumoval na dodání energie palačinky. V sedle kola se při teplotě kolem tří stupňů zahřál při výstupu, na sjezdy se pečlivě oblékal, aby neprochladnul.

V součtu Kulhavý absolvoval přes 190 kilometrů. Zapojit se do výzvy dvojnásobného olympijského medailisty může každý. A klidně i bez kola.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý po úspěšné absolvování Everestingu na Lysé hoře v Beskydech.

Stačí si koupit startovní číslo a vybrat si svou vlastní sportovní aktivitu – třeba ujít 8848 kroků, uběhnout 8848 metrů nebo vyjít na nejbližší kopec. Akce potrvá až do 8. června a každý, kdo nadaci nákupem startovního čísla podpoří, může vyhrát speciální ceny od Jaroslava Kulhavého i České olympijské nadace.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý při pátečním Everestingu na Lysé hoře v Beskydech.

Do jeho virtuálního týmu #8848prodeti se nákupem osobního startovního čísla na webové stránce www.olympijskanadace.cz za příspěvek nejméně 100 korun. Během pátečního dne Kulhavý pro Olympijskou nadaci vybral přes čtvrt milionu korun.

Reklama

Související témata: