Hlavní obsah

Premiérový ročník Tour de France cyklistek vyhrála Van Vleutenová

Premiérový ročník Tour de France žen vyhrála Annemiek van Vleutenová. Nizozemská cyklistka si celkové prvenství zajistila triumfy v posledních dvou etapách, kdy vysvlékla ze žlutého trikotu svou krajanku Marianne Vosovou.

Foto: Profimedia.cz

Annemiek Van Vleutenová spěchá do cíle na Planině krásných dívek a za celkovým triumfem na Tour de France Femmes.

Článek

Devětatřicetiletá Van Vleutenová se do žlutého trikotu oblékla v sobotu, kdy ovládla horskou etapu ze Sélestatu do Le Marksteinu. Vítězství pak potvrdila v dnešní závěrečné etapě s dojezdem na Planinu krásných dívek.

Olympijská šampionka v časovce a trojnásobná vítězka ženského Giro d'Italia vyhrála s náskokem 30 sekund před Demi Volleringovou. V konečném pořadí závodu Van Vleutenová před krajankou triumfovala o téměř čtyři minuty, Volleringovou mohl ale hřát zisk puntíkatého dresu pro nejlepší vrchařku.

Majitelka olympijského zlata v silničním závodu Vosová, která má rovněž na kontě tři celkové triumfy na Giro Femminilie, vozila žlutý dres pět dní, nakonec ale ztratila na Van Vleutenovou víc než třicet šest minut. S přehledem však získala zelený dres za vítězství ve sprinterské bodovací soutěži.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články