Hlavní obsah

Quintana nebude na Vueltě, soustředí se na odvolání proti diskvalifikaci z Tour

Aktualizováno

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana se odhlásil z Vuelty, i když mu na ní mezinárodní unie UCI nezakázala startovat. Člen týmu Arkéa-Samsic se chce se soustředit na odvolání ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) proti diskvalifikaci z červencové Tour de France.

Foto: Profimedia.cz

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana přišel o šesté místo na Tour de France.

Článek

UCI ve středu odebrala Quintanovi šesté místo ze "Staré dámy" kvůli dvěma pozitivním testům na tramadol, jimiž se provinil proti jejím lékařským předpisům. UCI tento lék proti bolesti zakázala v roce 2019 kvůli jeho vedlejším účinkům, kterými jsou ospalost, závratě a ztráta pozornosti. Za doping však užití tramadolu považováno není, proto Quintana nedostal zákaz činnosti a mohl startovat na Vueltě, kterou v roce 2016 vyhrál.

I když v první reakci Quintana prohlásil, že se nadále plánuje Vuelty zúčastnit, nakonec rozhodnutí změnil. "Oznamuji, že nebudu startovat na Vueltě, abych mohl přednést svou obhajobu před CAS. K závodům se vrátím na konci sezony," uvedl na sociálních sítích.

Po středečním oznámení UCI o diskvalifikaci z Tour Quintana užití tramadolu popřel. "Dnes jsem se dozvěděl překvapivou zprávu od UCI o porušení pravidel užitím tramadolu. Užití této látky si naprosto nejsem vědom a popírám, že bych si ji kdy během kariéry vzal," uvedl na twitteru vítěz Gira d'Italia 2014 a Vuelty 2016.

Letošní ročník Vuelty startuje v pátek v Utrechtu.

Reklama