Hlavní obsah

Rychlejší Tour už nebude! Experti teď u slavného závodu valí oči a žasnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychleji už to nejde. Tohle si fanoušci i experti během slavné cyklistické Tour de France říkají experti i fanoušci znovu a znovu. Jenže opak je pravdou a také letos trhají účastníci „staré dámy" na cucky a do statistik se zapisují rekordní čísla. „Jsem unešený tou nepředvídatelností. Výkony jsou k vidění neskutečné a nejde jen o Vingegaarda s Pogačarem, i další se zlepšují a zlepšují," smeká ve Studiu TOUR Petr Vakoč, který na slavném klání dvakrát startoval.

Z čeho jsou experti na letošní Tour unešení, příspěvek ze Studia TOURVideo: Sport.cz

 
Článek

Vakoč se dokáže vcítit do situace, která na peloton každý den během Tour čeká. Poznal to na vlastní kůži a hned dvakrát. Letos je prý ale k vidění výjimečný závod. „Máme za sebou dva týdny a já nedokážu říct, kdo z vedoucího dua je na tom lépe," kroutí hlavou. V minulých edicích slavného závodu bylo pravidlem, že lídr konkurenci výrazněji odskočil, to letos se dá čekat řež do posledních kilometrů.

„Přijde mi, že v posledních pěti letech je tohle ta nejrychlejší Tour. Jsou k vidění nové rekordy. Level je vysoký, závodí se každý den naplno," smeká před všemi, kteří se zdárně perou s nástrahami Tour de France. Rychlé tempo prý pomáhá i tomu, že se mladí cyklisté vzdalují vrstevníkům, kteří se do nominace na starou dámu nedostali. „Ti, co se dostanou mezi profesionály a jedou Tour, tak se posouvají mnohem rychleji. Je to úžasné, fascinuje mě to," říká nadšeně Vakoč.

Studio TOUR s Petrem Vakočem o závěrečném týdnu slavného cyklistického závoduVideo: Sport.cz

I novinář Matěj Vybíral, který letos premiérově navštívil slavný závod a ochutnal atmosféru Tour de France, je nadšený z toho, co viděl. „Kromě rovinatých etap se moc nedá sázet na to, jak to dopadne. Vítěze by trefil málokdo. Ale právě kvůli tomu je Tour jedinečná. Přináší krásné a nečekané příběhy," dodává.

Reklama