Hlavní obsah

Sagan na odchodu! Slovenský spurtér jedná o přestupu do Astany

Řím

Slovenský cyklista Peter Sagan by mohl od příštího roku závodit za kazašskou stáj Astana. Podle informací serveru cyclingnews.com už úřadující mistr světa s týmem jedná. Do nového angažmá by měl současnou hvězdu stáje Tinkoff následovat i starší bratr Juraj. Nabízená smlouva Saganovi podle serveru vynese pět miliónů eur (135 miliónů korun) za sezónu.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Peter Sagan po etapovém vítězství v závodě Kolem Kalifornie.

Článek

Elitní spurtér podepsal v roce 2014 tříletou smlouvu s týmem Tinkoff-Saxo, spekulace o jeho odchodu se ale množí od chvíle, co majitel týmu Oleg Tiňkov oficiálně potvrdil, že po této sezóně z cyklistiky odejde. Sagan údajně může na základě gentlemanské dohody odejít, pokud tým nenajde nového sponzora nebo pokud si sám vybere jiné angažmá.

Současný manažer stáje Tinkoff Stefano Feltrin, jenž by rád vyřešil budoucnost týmu do konce Gira d'Italia, popřel, že by o Saganově jednání s Astanou věděl. Komentovat zprávu nechtěl ani Saganův agent.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.