Hlavní obsah

Sexuální obtěžování a další hrůzy. Sportovní ikona popsala temnou stránku svého dětství

Jako vůbec první Brit v historii vyhrál slavný cyklistický závod Tour de France, z olympijských her posbíral čtyři zlaté medaile a za své zásluhy na poli sportu byl povýšen do rytířského stavu. Nyní ale sportovní legenda Sir Bradley Wiggins odhalil, že jeho život zdaleka není protkán jen šťastnými událostmi.

Sir Bradley Wiggins.

Článek

V rozhovoru pro britskou verzi magazínu Men´s Health prozradil, že v mládí jej trenér sexuálně obtěžoval. „To mi bylo kolem 13 let, nikdy jsem to úplně nevstřebal. Moji dospělost to hodně ovlivnilo. Celé jsem to v sobě pohřbil," rozpovídal se v rozhovoru.

Coby teenager se prý neměl s problémovým chováním kouče komu svěřit. „Můj otčím se ke mně choval násilnicky. Volal na mě, že jsem buzer*nt, když nosím elastické cyklistické oblečení. Neměl jsem pocit, že se mu můžu s něčím takovým svěřovat," pokračoval 41letý bývalý závodník.

Připustil také, že většinu svého života se snažil pochopit svůj vztah s biologickým otcem, australským cyklistou Garym Wigginsem, který svého syna i rodinu záhy opustil a v roce 2008 zemřel na následky rvačky na party.

„Opustil nás, když jsem byl ještě velmi mladý. Poprvé jsem se s ním setkal až v mých 18 letech. Nějak jsme oživili vzájemný vztah. Několik let předtím, než byl zavražděn, jsme ale spolu nemluvili. Byl to můj hrdina. Chtěl jsem mu ukázat, že můžu být dobrý. On býval výborný cyklista, jenže svůj talent promrhal. Byl to alkoholik, trpěl depresemi, měl násilnické sklony a bral drogy," dodal.

Reklama