Hlavní obsah

Spurt na Paříž-Nice vyhrál Pedersen, lídr Laporte upadl, Štybar je sedmý

Třetí etapu cyklistického závodu Paříž-Nice ovládl v hromadném spurtu Dán Mads Pedersen. Mistr světa z roku 2019 předčil ve finiši Francouze Bryana Coquarda a Belgičana Wouta van Aerta. Zdeněk Štybar dojel dvanáctý, v průběžném pořadí klesl z páté na sedmou příčku.

Český cyklista Zdeněk Štybar se občerstvuje kávou.

Článek

Žlutý dres lídra závodu udržel domácí Christophe Laporte, který se těsně před cílem srazil s jedním ze soupeřů a skončil na zemi. Francouzský cyklista už vede pouze o sekundu před týmovým kolegou Van Aertem. Třetí je další člen stáje Jumbo-Visma Slovinec Primož Roglič. Štybar ztrácí na Laportea nadále 38 sekund.

Pedersen si dospurtoval pro druhé vítězství v sezoně a jubilejní dvacátý triumf mezi profesionály. "Včera jsme měli trochu smůlu. (Alex) Kirsch měl problémy a mně spadl řetěz. Dneska jsme si to chtěli vynahradit a kluci celý den odváděli skvělou práci, aby mi to co nejvíc usnadnili. Alex a Jasper (Stuyven) mi to výborně rozjeli," pochvaloval si šestadvacetiletý Dán ve službách týmu Trek-Segafredo.

"Ve WorldTour jsem vyhrál po hodně dlouhé době a jsem rád, že to vyšlo. Před blížícími se klasikami to vypadá slibně," uvedl Pedersen, který triumfoval v elitním seriálu poprvé od předloňského října.

Ve středu čeká závodníky časovka jednotlivců na 13,4 km.

Paříž-Nice (WorldTour) - 3. etapa (190,8 km):
1. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) 4:23:29
2. Coquard (Fr./Cofidis)
3. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma)
4. Philipsen (Belg./Alpecin-Fenix)
5. Turgis (Fr./TotalEnergies)
...12. Štybar (ČR/Quick-Step Alpha Vinyl) všichni stejný čas
Průběžné pořadí:
1. Laporte (Fr./Jumbo-Visma) 7:11:15
2. Van Aert -1
3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -9
7. Štybar -38

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články