Hlavní obsah

Stříbra už bylo dost. Chci dres mistra, tvrdí cyklokrosař Bína před domácím šampionátem

Praha

Stříbrných medailí už má pět a rozhodně netouží po tom, aby do sbírky přidal další. Cyklokrosař belgické stáje Kwadro-Stannah Martin Bína chce v sobotu v Lošticích konečně zlomit prokletí a získat titul mistra republiky. „Toho stříbra už bylo docela dost a snad to pro mě není zakleté. Snad už mistrovský dres získám,“ říká.

Foto: Foto facebook

Cyklokrosař Martin Bína.

Článek

Máte ty stříbrné medaile a jeden bronz ze šampionátů někde vystavené?

Asi jsou někde u našich, u sebe doma mám taky možná nějakou zastrčenou. Stříbrnou medaili ze Stříbra z loňska jsem dal mojí fyzioterapeutce, ale sám si je nikde nevystavuju. Jen pár broušených pohárů z poslední doby, jinak na to moc nejsem.

Přijímáte roli favorita?

Podle výsledků v sezóně to tak je, té roli se nebráním. Beru to tak, že porazit se můžu v první řadě já sám, když něco podělám. Ale samozřejmě je to jen sport a stát se může cokoliv. Může přijít defekt v blbém místě nebo pád a je po všem.

Koho považujete za největší soupeře?

Je tu Šimůnek, Petruš taky nejezdí špatně. Velkou motivaci určitě budou mít i kluci, kteří působí v českých týmech. Musím si dávat pozor na víc lidí.

Když nevyhrajete, bude to zklamání?

Pokud se mi vyhnou problémy, tak ano.

Máte hodně usnadněnou roli, že letos nestartuje vítěz posledních šesti domácích šampionátů Zdeněk Štybar?

Lehčí to samozřejmě bude. Zdenda už je teď spíš silničář, ale nohy má pořád výborný a v krosu se umí pohybovat, což dokázal na těch šesti závodech vánočního turné v Belgii, které jel. Není si tak jistý v technice, jako když absolvoval celou sezónu, ale to je logické. Kdyby mistrák jel, bylo by to možná zajímavější, ale takhle to budu mít ulehčené.

Je pro váš tým hodně zajímavý dres mistra České republiky?

Určitě ano. Teď k nám přišel Švýcar Taramarcaz, který je úřadujícím mistrem své země. Byli by rádi, kdyby přibyl i dres českého mistra.

Reklama