Hlavní obsah

Štybar si Tour de France opět nevyzkouší

Brusel

Cyklista Zdeněk Štybar se ani tento rok premiéry na Tour de France nedočká. Šest týdnů před startem slavného závodu mistr světa v cyklokrosu oznámil, že nebude v nominaci belgického týmu Omega Pharma-Quick Step.

Foto: Sport.cz

Český cyklista Zdeněk Štybar.

Článek

Loni Štybara připravily o šanci jet Tour vleklé potíže s kolenem, letos věřil, že už mu účast neunikne. "Na Tour jsem samozřejmě strašně chtěl jako spousta dalších lidí. Jenže v našem týmu je to místo pro Tour opravdu vzácné. Je to dané strategií," uvedl osmadvacetiletý cyklista na svém webu.

"Mark Cavendish k sobě potřebuje lidi na rozjíždění spurtů. Má svůj kompletní vláček, kam patří Matteo Trentin, Mark Renshaw, Tony Martin a Gert Steegmans. To je pět lidí. Lídrem na celkové pořadí je Michal Kwiatkowski. A zbývají tři. Kwiatkowski k sobě potřebuje nějakého špičkového domestika do hor a minimálně dva lidi musí tahat hlavně v úvodech etap," vylíčil Štybar, který o sobě dal znovu vědět v jarních klasikách. V závodu Milán - San Remo dojel sedmý a na Paříž - Roubaix byl pátý.

Vyrazí na Dauphiné

Další část sezóny měl zahájit etapovým podnikem Kolem Švýcarska, ale místo toho pojede Critérium du Dauphiné (8.-15. června). "Dlouho jsem nezávodil, Dauphiné je o týden dřív, tak už se těším," uvedl. Pak ho čeká mistrovství republiky, Kolem Polska, Eneco Tour, kde bude obhajovat vítězství, a Vuelta, na které dokázal vyhrát jednu etapu.

Na Tour de France by se mělo objevit české trio. Roman Kreuziger bude v barvách Tinkoff-Saxo opět pomáhat španělské hvězdě Albertu Contadorovi a v druhodivizní německé stáji NetApp-Endura má být lídrem Leopold König, s kterým pojede i další Čech Jan Bárta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.