Hlavní obsah

Štybar spurtoval v Pekle severu o stupně vítězů, ale uklouzl na reklamě

Praha

O jednu pozici proti minulému ročníku si polepšil český cyklista Zdeněk Štybar ve slavné klasice Paříž–Roubaix. V neděli dospurtoval na páté pozici. Ve finiši jeho skupiny šlo jen o druhé místo, triumf o dvě desítky vteřin dříve slavil po šest kilometrů dlouhém úniku Nizozemec Terpstra.

Foto: Profimedia.cz

Zdeněk Štybar z týmu Omega Pharma - Quick Step na trati slavné klasiky Paříž-Roubaix.

Článek

„Mrzí mě, že jsem nedokázal ve spurtu skočit na třetí příčku. Na velodromu, kde se tradičně dojíždělo, mi na jedné z namalovaných reklam trošku ustřelilo kolo. Ale nevím, jestli bych bez tohoto okamžiku skončil třetí. I tak jsem spokojený, protože jsem byl u všeho důležitého a nechal v závodě výraznou stopu," prohlásil český závodník.

Štybar si v klání proslaveném zejména mnoha úseky na kostkách vedl skvěle a od začátku se pohyboval na špici hlavního pole. Už v minulém roce měl na dosah stupně vítězů, ale o lepší než šesté místo jej připravil střet s divákem. Letos na vítězství myslet nemohl, protože ze skupiny, ve které jel, unikl týmový kolega Terpstra, jehož Štybar pochopitelně nenaháněl.

„Jsem spokojený, že to z pohledu týmu vyšlo. Když se v závěru naše skupina sjela a docvakli se k nám zezadu Boonen s Terpstrou, bylo to lepší, protože se mnou jeli Sagan s Degenkolbem. Pokud by se rozhodovalo ve spurtu, asi bych neměl šanci," přemítal Štybar.

„Když nastoupil Niki, byl to ideální moment. My s Tomem (Boonenem) jsme samozřejmě přestali jet a nikdo další neměl sílu ho sjíždět. Terpstra byl ve správnou chvíli na správném místě a zaslouženě vyhrál," chválil parťáka Štybar.

„Vyhrát Roubaix je jako sen. Jde o největší den mojí kariéry. Měli jsme závod rozehraný na více karet. Já se na konci utrhnul a makal jsem až do konce," říkal v cíli devětadvacetiletý Niki Terpstra, který závod přezdívaný Peklo severu absolvoval už posedmé.

Reklama

Související témata: