Hlavní obsah

Takhle chutná asfalt. Hvězdy pelotonu šly k zemi, odnesly to jen kalhoty

Koukej, padá hvězda! A rovnou dvě! Dramatický moment nabídl závěr čtvrteční etapy závodu Tirreno-Adriatico. Jezdci v pelotonu se čtyři kilometry před cílem začínali šikovat k závěrečnému stoupání, které mělo podle předpokladů nejdelší etapu závodu rozhodnout, stačila ale chvilka nepozornosti a dva favorité Wout Van Aert a Tom Pidcock byli po drsném karambolu ze hry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karambol Wouta Van Aerta a Toma Pidcocka ve 4. etapě závodu Tirreno-AdriaticoVideo: sntv

 
Článek

Van Aert společně se dvěma parťáky z týmu Jumbo-Visma nabral rychlost a chtěl se prosmýknout kolem jezdců Ineosu včetně Pidcocka. Ten se však náhle zakymácel, ťukl do zadního kola belgického závodníka a oba bývalí mistři světa v cyklokrosu byli rázem na asfaltu. Nikdo další naštěstí se do karambolu nezapletl.

Dramatický moment se naštěstí obešel bez vážnější újmy a obě hvězdy pelotonu vyvázly jen se škrábanci a roztrženými kalhotami. Bezprostředně po srážce pak přišla omluva a společný dojezd do cíle, byť s velkou ztrátou.

„Bojovali jsme o pozici a takové incidenty se zkrátka stanou," řekl Van Aert v cíli bez známky naštvání reportérovi listu Het Nieuwsblad. „Už jsem myslel, že jsem Toma předjel, když jsem cítil, že mi něco vzalo zadní kolo a šel jsem k zemi," krčil rameny cyklistický univerzál. „Popravdě úplně nevím, co přesně se stalo. Snažil jsem se držet pohromadě s kluky z týmu a najednou jsem byl na silnici. Wout říkal, že to byla jeho chyba, omluvil se... Byl to prostě závodní karambol," podotkl Pidcock pro Cyclingnews.com.

Profíci zkrátka umí i padat, i když během noci před páteční etapou o pádu rozhodně věděli. „Noc bude asi trochu bolavá," připusil s úsměvem Pidcock. „Ale jsem v pohodě," dodal třiadvacetiletý britský jezdec. „Škody jsou v přijatelném rozsahu. Žádná extra bolest, ale škrábanců pochopitelně dost po té klouzačce po asfaltu. Myslím, že to bude v pohodě," dodal Van Aert, kterého alespoň zahřál vítězný návrat týmového kolegy Primože Rogliče po zranění na loňské Vueltě.

Reklama

Související témata: