Hlavní obsah

Roglič vyhrál nejdelší etapu závodu Tirreno-Adriatrico a slaví poprvé v sezoně

Čtvrtou etapu závodu Tirreno-Adriatico vyhrál po 218 kilometrech slovinský cyklista Primož Roglič a připsal si první vítězství v sezoně. Novým lídrem závodu WorldTour je Němec Lennard Kämna.

Foto: Gian Mattia D'Alberto, ČTK/AP

Slovinský cyklista Primož Roglič po triumfu ve 4. etapě závodu Tirreno-Adriatico.

Článek

Trojnásobný vítěz Vuelty Roglič se prosadil v krátkém, ale intenzivním stoupání na závěr nejdelší etapy závodu. Třiatřicetiletý Slovinec měl nejlepší nohy z vedoucí skupiny a nechal za sebou dvojnásobného světového šampiona Juliana Alaphilippea z Francie a Brita Adama Yatese.

"Vyhrávání je pořád hezké. Je fajn být zpátky," uvedl člen týmu Jumbo-Visma, jenž v Itálii absolvuje první start od loňské Vuelty, kterou musel vzdát kvůli zranění ramena.

V průběžném pořadí je Roglič druhý šest sekund za Kämnou, druhým mužem zahajovací časovky, jenž dnes dojel s minimální ztrátou. O modrý dres lídra přišel vítěz časovky Filippo Ganna z Itálie, který odpadl v závěrečném stoupání.

Do boje o etapové prvenství se nezapojili hvězdní univerzálové Wout van Aert z Belgie a Tom Pidcock z Británie. Bývalí mistři světa v cyklokrosu měli zhruba čtyři kilometry před cílem vzájemnou kolizi a skončili na zemi. Z pádu vyvázli bez zranění, ale etapu dokončili s velkou ztrátou.

Jediný český účastník závodu Zdeněk Štybar dojel na 100. místě s desetiminutovým odstupem a celkově mu patří 89. pozice.

V pátek je na programu královská etapa 58. ročníku, jež po 168 kilometrech končí na kopci v lyžařském středisku Sarnano-Sassotetto. Závěrečné stoupání měří 13,1 km a má průměrný sklon 7,3 procenta.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 4. etapa (218 km):
1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 5:00:04
2. Alaphilippe (Fr./Soudal-Quick-Step)
3. A. Yates (Brit./SAE Team Emirates)
4. Kelderman (Niz./Jumbo-Visma)
5. Geoghegan Hart (Brit./Ineos Grenadiers)
6. Mas (Šp./Movistar) všichni stejný čas
...
100. ŠTYBAR (ČR/Jayco-AlUla) -9:58
Průběžné pořadí:
1. Kämna (Něm./Bora-hansgrohe) 15:38:46
2. Roglič -6
3. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) -8
4. McNulty (USA/SAE Team Emirates) -13
5. Kelderman -15
6. Vlasov (Rus./Bora-hansgrohe) -17
...
89. ŠTYBAR -11:18

Reklama