Hlavní obsah

Van der Poel dostal pokutu za plivnutí na neukázněné cyklokrosové diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suverén této cyklokrosové sezony Mathieu van der Poel dostal po sobotním triumfu na Světovém poháru v nizozemském Hulstu pokutu za plivnutí na fanoušky, kteří na něj vytrvale pokřikovali. Mezinárodní cyklistická unie mu nařídila zaplatit 250 švýcarských franků (6600 korun).

Foto: Panoramic / Nico Vereecken, ČTK

Mathieu van der Poel z Nizozemska při závodě v Hulstu.

Článek

Van der Poel po závodě uvedl, že skupinka diváků ho otravovala svými pokřiky celou dobu. Podle organizátorů se po něm také snažili chrstnout pivo. „Začalo to už při rozjíždění. Měl jsem jich dost,“ uvedl nizozemský mistr světa v cyklokrosu i na silnici, který v terénu ovládl i sedmý závod v sezoně.

V Hulstu sledovalo sobotní závody 22 tisíc fanoušků. „Bohužel tento krásný den měl i stinnou stránku, která tu euforii kazí,“ napsali pořadatelé na facebooku. Kromě konfliktu s Van der Poelem měli s neukázněnými diváky potíže i dva fotografové, do kterých strkali. „Takoví lidé na cyklokros ani jiné sportovní akce nepatří,“ uvedli organizátoři s tím, že pro příště chystají opatření.

Reklama

Související témata: