Hlavní obsah

Viviani byl na ME sedmý na silnici a pak vyhrál na dráze vyřazovací závod

Úřadující mistr světa Elia Viviani se stal ve vyřazovacím závodě i mistrem Evropy. Třiatřicetiletý cyklista přitom na dráze v Mnichově triumfoval jen pět hodin poté, co dokončil jako nejlepší z Italů na sedmém místě dvousetkilometrový silniční závod.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Zlatý medailista Elia Viviani.

Článek

Olympijský vítěz v omniu z Ria 2016 Viviani nedal na závěr vyřazovacího závodu v souboji o zlato šanci domácímu Němci Theovi Reinhardtovi. Český reprezentant Jan Voneš skončil dvanáctý.

Také v bodovacím závodu žen vyhrála mistryně světa, Belgičanka Lotte Kopecká, jež v Mnichově získala druhé zlato po sobotním triumfu ve vyřazovacím závodu. V něm si Kateřina Kohoutková při nezaviněném pádu zlomila klíční kost a dnešní bodovačka byla bez ní.

Královskou disciplínu sprint ovládl Francouz Sébastien Vigier. Čeští reprezentanti Martin Čechman a Matěj Bohuslávek vypadli v osmifinále a byli klasifikováni na 11. a 13. pozici.

Mistrovství Evropy v dráhové cyklistice v Mnichově:
Muži:
Sprint - finále: Vigier (Fr.) - Carlin (Brit.) 2:1, o 3. místo: Helal (Fr.) - Turnbull (Brit.) 2:0, ...11. Čechman, 13. Bohuslávek (oba ČR) - vyřazeni v osmifinále.
Vyřazovací závod: 1. Viviani (It.), 2. Reinhardt (Něm.), 3. Hesters (Belg.), ...12. Voneš (ČR).
Ženy:
Bodovací závod: 1. Kopecká (Belg.) 85, 2. Zanardiová (It.) 53, 3. Berteauová (Fr.) 47.

Reklama

Související témata: