Hlavní obsah

Zase si závodím, těší Štybara. Ale pro hlavu to nebylo snadné, popisuje období po covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou nelehké období. Výrazně ho přibrzdilo onemocnění covidem a jeho následky zrovna v době, kdy po jedenácti letech končí v belgické stáji Quick Step-Alpha Vinyl a absolvuje jednání o své budoucnosti. V posledních týdnech se cyklistovi Zdeňku Štybarovi ale opět vrací optimismus. jak přiznal na mistrovství Evropy v Mnichově.

Zdeněk Štybar si vychutnává kávu během tréninku na soustředění.

Článek

MNICHOV (od našeho zpravodaje) - V závodě, který končil hromadným spurtem s vítězným Nizozemcem Fabiem Jakobsenem, českému týmu nevyšla taktika rozjet finiš pro Tomáše Bártu. „Pět kiláků před koncem jsme měli super pozici, pak jsme ji ztratili a když jsem tam chtěl Tomáše znovu dotáhnout, chytil křeč,“ líčil Štybar, jenž skončil 32., nejvýše z Čechů byl v balíku dvacátý Dominik Neuman.

Šestatřicetiletý bývalý špičkový cyklokrosař ale poté, co v minulých dvou týdnech sahal po vítězství v etapě Kolem Polska i závodě Kolem Lovaně, opět získává pohodu. „Vychutnávám si, že jsem se zase dostal na úroveň, že si zazávodím,“ těší ho. „Ale pro hlavu to nebylo snadné, bylo toho hodně,“ přiznává Štybar, jenž se po covidu ztěžka vracel do tréninku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zdenek Stybar (@stybarzdenek)

„Zlom přišel asi v Polsku, že jsem byl schopen zase nastoupit z balíku a odjet,“ líčí a věří, že povedené závody mu pomůžou v jednání o dalším kontraktu.

„Některé týmy se ozvaly, i z World Tour, což je pozitivní. I závodem v Lovani jsem přesvědčil sebe i týmy, že jsem se vrátil na dobrou úroveň,“ hřeje ho.

„Sice to nebyl extra velký závod, ale tyhle jednorázovky v Belgii nejsou nikdy lehké a já byl rád, že jsem si zase zazávodil o vítězství,“ těšilo Štybara, v jehož dlouhodobějších plánech figuruje i start na olympiádě v Paříži.

Reklama