Hlavní obsah

Závod SP bikerů ve Snowshoe vyhrál Španěl Valero

Španělský jezdec David Valero vyhrál závod Světového poháru v cross country na horských kolech v americkém Snowshoe, kde kvůli nemoci chyběl český reprezentant Ondřej Cink. V nevlídném počasí usiloval o třetí pohárový triumf za sebou Ital Luca Braidot, nakonec ale na vítěze ztratil 11 sekund a dojel třetí za Titouanem Carodem z Francie.

Foto: Michal Červený

Ilustrační foto.

Článek

Na start se nepostavil ani vedoucí muž SP Nino Schurter, devítinásobný mistr světa si při pádu v pátečním short tracku poranil rameno a přišel o možnost zaútočit na překonání rekordu Juliena Absalona v počtu vítězství v SP. Nejel ani další Švýcar Mathias Flückiger, stříbrný medailista z loňské olympiády, který se zotavuje po covidu.

Cink dojel v pátečním short tracku dvanáctý. Dnes se ale jednatřicetiletý český biker probudil se zdravotními problémy, kvůli nimž start vzdal.

Závod žen bez české účasti vyhrála s více než půlminutovým náskokem Švýcarka Alessandra Kellerová. Průběžné pořadí SP vede díky bodům za třetí místo Anne Terpstraová z Nizozemska. Mezi muži do 23 let byl Jan Sáska osmý.

Za týden se další závod pojede v Kanadě, Světový pohár pak vyvrcholí na začátku září ve Val di Sole.

Závod SP horských kol ve Snowshoe (USA) - cross country:
Ženy:
1. Kellerová (Švýc.) 1:24:35
2. Rissvedsová (Švéd.) -37
3. Terpstraová (Niz.) -50
4. Mitterwallnerová (Rak.) -1:07
5. Neffová (Švýc.) -2:24
6. Blunková (USA) -2:57
Průběžné pořadí SP:
1. Terpstraová 1430
2. McConnellová (Austr.) 1422
3. Kellerová 1312
...47. Čábelická 211
52. Czeczinkarová 177
54. Tvarůžková (všechny ČR) 163

Reklama

Související témata: