Hlavní obsah

Australská univerzita v Perthu postaví vlastní esportové centrum

pb

Západoaustralská Murdochova univerzita vybuduje esportové centrum ve svém kampusu v Perthu. Středobodem nové výstavby bude specializovaný esportový stadion, který bude moct hostit i velké mezinárodní turnaje v kompetitivním hraní. Budova je součástí plánu na modernizace univerzity a financována bude ze státního rozpočtu.

Foto: Sport.cz

Kampus Murdochovy univerzity v australském Perthu.

Článek

Modernizace Murdochovy univerzity v Perthu vyjde na 1,5 miliardy australských dolarů (asi 25 miliard korun). Přibližně čtvrtina z této částky pak poputuje na výstavbu zbrusu nového kampusu, ve kterém vznikne městská digitální akademie a esportové centrum včetně stadionu pro turnaje.

Na projektu se podílí místní esportová organizace Pentanet.GG. Ta ve spolupráci s univerzitou usiluje o to, aby se diverzifikovala ekonomika západní Austrálie a aby se z města Perth stalo centrum australského esportu.

„Výdaje na esporty v zemi do roku 2023 vzrostou na 7 miliard australských dolarů (116 miliard korun). To ukazuje na obrovský zájem o tento rychle se rozvíjející sektor. Esport není jen o hraní her. Je to celý řetězec hodnot od vývoje až po soutěžení, který v budoucnosti povede k mnoha pracovním příležitostem," říká profesorka Eeva Leinonenová, prorektorka Murdochovy univerzity.

Reklama

Související témata: