Hlavní obsah

Český hráč si odnáší bronz z evropské soutěže ve Valorantu. Jeho tým bere půl milionu korun

VRL Finals o 3,7 milionu korun ve hře Valorant je u konce. Sedmička vítězů všech regionálních soutěží urputně bojovala ve dvou online fázích turnaje, zvítězit ale mohl jenom jeden. Triumf si v neděli připsala organizace FUT Esports. Bronz bere španělský tým Case Esports s českým hráčem Štěpánem „Ambi“ Beránkem.

Foto: @playvalorant

Valorant je populární fps střílečka, která chce konkurovat největším esportovým titulům.

Článek

Beránek od ledna letošního roku hájí barvy španělské organizace Case Esports. Její zakladatel, slavný brazilský fotbalista Casemiro, může být na svou Valorant sestavu opravdu pyšný, protože ta se v jarní sezoně stala vicemistrem Španělska a v létě již celou ligu VRL Spain: Rising ovládla. Ambi a spol. si tak vybojovali postup do VRL Finals, díky čemuž se dostali až na 10. pozici evropského žebříčku. Stali se tak jedním z nejlepších týmů mimo elitní společnost v lize Challengers.

Na VRL Finals Case Esports navázali na formu z domácí ligy. Ve skupině porazili Excel Esports a TENSTAR a do play off postoupili z prvního místa. Semifinálový soupeř Angry Titans jim sice zatopil, Ambiho parta ale předvedla otočku a měla jistou medaili. To už bylo bohužel vše, co jsme od Case mohli vidět. Ve finále horního pavouka totiž nestačili na Team Vitality a jejich odsud v Lower Bracketu zpečetil turecký tým FUT Esports. Ten si se španělskou organizací poradil dokonce v čisté sérii poměrem 3:0.

Ambiho tým si tak odnáší 20 000 euro za bronzovou příčku. Podnik ovládli hráči tureckého celku FUT Esports, kteří ve finále zdolali francouzský Team Vitality.

Konečné pořadí VRL Finals:
1. FUT Esports – 50 000 €
2. Team Vitality – 35 000 €
3. Case Esports – 20 000 €
4. Angry Titans – 15 000 €
5. Team Falcons – 12 500 €
6.-7. Excel Esports – 8 750 €

Reklama

Související témata: