Hlavní obsah

Český plejer Carzzy končí v MAD Lions. Zamíří do Vitality?

Madrid/Praha

Dvakrát získal s MAD Lions titul mistra Evropy, účastnil se světového šampionátu v League of Legends (Worlds), kde letos obsadil 5.-8. pozici. Příběh českého hráče Matyáše „Carzzy“ Orsága u španělské organizace se nyní ovšem definitivně uzavírá.

Foto: Riot Games

Přední český hráč League of Legends Matyáš „Carzzy“ Orság

Článek

V souvislosti s devatenáctiletým bot lanerem se nedávno hovořilo o možném přesunu pod křídla francouzského Team Vitality. Nové angažmá ale Orság zatím nepotvrdil.

MAD Lions se s Orságem rozloučili v emotivním videu, které umístili na sociální sítě. Český plejer strávil ve španělském týmu 2 roky a během angažmá krom zmiňovaných titulů mistra Evropy dosáhl také například na třetí příčku na Mid-Season Invitational 2021.

Podle serveru Liquipedia si devatenáctiletý plejer jen na turnajových odměnách vydělal kolem 100 000 dolarů (přes 2 miliony korun).

Orság dosáhl na výše zmiňované úspěchy společně s dalším českým hráčem Markem „Humanoid" Brázdou. I ten by se podle zahraničních esportových serverů měl s MAD Lions rozloučit. Ve hře je údajně přesun ke slavné britské organizaci Fnatic.

Reklama

Související témata: