Hlavní obsah

Entropiq bojuje na mistrovství světa v PUBG

Jeden z vrcholů esportového kalendáře tohoto roku. I tak by se dal charakterizovat gamingový šampionát PGC 2022. Zástupci českého esportového klubu Entropiq v Dubaji soutěží na světovém šampionátu ve hře PUBG: Battlegrounds. V konkurenci nejlepších hráčů současnosti bojují od začátku listopadu o titul šampionů a také finanční odměnu, která činí více než tři miliony milionu amerických dolarů.

Mistrovství světa PGC 2022 se účastní i český esportový tým EntropiqVideo: PUBG Esports

 
Článek

Jde o jednu z nejsledovanějších událostí esportového světa letošního podzimu. Velký event PGC 2022 se koná ve Spojených arabských emirátech a hostí 32 nejlepších teamů současnosti. Z kvalifikovaných teamů vznikne polovina postupujících, kteří se utkají v následném finále. Pro tuzemský klub Entropiq jde o přelomovou událost. Účastí na turnaji se posouvá mezi vybranou společnost gigantů v oblasti esportu.

"V první řadě je to obrovská pocta. Pro celý náš tým je to splněný sen, pro který hráči a realizační tým obětovali nespočet hodin v posledních dvou letech. V tuhle chvíli stojíme na stejném schůdku jako giganti esportové scény, jako například FaZe Clan (Severní Amerika), Gen.G (Korea), NaVi (EU) a další. Teď je před námi další výzva, a to dokázat, že jsme tu právem a máme na to bojovat o nejlepší umístění!" řekl Šimon Hradečný, manažer PUBG týmu Entropiq.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Entropiq (@entropiqteam)

PUBG: Battlegrounds je First Person Shooter (střílečka), kde proti sobě soupeří 16 týmů, každý tým má 4 hráče a cíl každého z nich je zůstat na bojišti jako poslední. Když se to týmu povede, vyhraje hru a získá tak hezkou porci bodů do žebříčku a dalšího pokračování turnaje. Dalším velkým faktorem úspěchu je schopnost týmů eliminovat soupeře, protože za každou eliminaci dostane tým 1 bod do celkového hodnocení.

Entropiq je esportový klub založený v lednu 2020 pokerovým profesionálem, matematikem a podnikatelem Martinem Kabrhelem. Ambasadory týmu jsou fotbalová legenda Vladimír Šmicer a zápasník světové organizace UFC Makhmud Muradov. Jedním z investorů a také ambasadorem Entropiqu je Karel Janeček.

Reklama

Související témata: