Hlavní obsah

Mistrovství v Dota 2 překonalo další milník, soupeřit se bude o 40 milionů dolarů

Praha

Neskutečný balík peněz si mezi sebou rozdělí účastnící tradiční megalomanské esportové akce The International Dota 2 Championships. Prize pool turnaje se vyšplhal na enormních 40 milionů dolarů (921 milionů korun). Mistrovství by se po několikanásobném odložení kvůli pandemii koronaviru mělo uskutečnit příští rok ve Stockholmu.

Foto: Sport.cz

Loňský ročník mistrovství Dota 2 se odehrál v Šanghaji.

Článek

Na konečnou sumu se v průběhu roku skládali sami hráči. Vzhledem k tomu, že odměny v Battle Passech byly hráčskou komunitou přijaty velmi kladně, plejeři neváhali za ně utrácet rekordní množství peněz.

Prize Pool šampionátu v Dota 2 tak i díky opakovaným odkladům šplhal vzhůru. Nakonec se zastavil na neskutečné částce 40 milionů dolarů. Z akce se tak stal nejštědřeji dotovaný turnaj historie esportů.

The International je každoroční mistrovství plejerů Dota 2, pořádané firmou Valve. Ta akci dotuje 1,6 miliony dolarů, zbytek peněz pak pro finálový turnaj obstarávají sami hráči právě nákupem zmiňovaných Battle Passů.

The International je jednou z největších esportových událostí celého roku. Loňský ročník mistrovství Dota 2 se odehrál v Šanghaji. Finále loni sledovalo více než milion diváků po celém světě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články