Hlavní obsah

Russell ovládl virtuální GP počtvrté v řadě a slaví celkový triumf

Praha

Britský závodník George Russell ovládl nedělní virtuální Velkou cenu Kanady. Pro dvaadvacetiletého jezdce stáje Williams to byl čtvrtý triumf v řadě, čímž dovršil celkové vítězství v seriálu. Druhý dojel Alex Albon a třetí pozici vybojoval Esteban Gutierrez s Mercedesem. Počítačové závody v Montrealu byly posledním podnikem před startem sezony formule 1.

George Rusell ovládl virtuální Velkou cenu KanadyVideo: sntv

 
Článek

Před tím, než 3. až 5. července odstartuje nová sezona formule 1, si fanoušci motorsportu krátili dlouhé čekání sledováním seriálu F1 Esports. Suverénem soutěže se stal pilot Williamsu George Russell, který po triumfu ve Velké ceně Kanady dosáhl na vítězství i v celkovém hodnocení.

Russel vstupoval do závěrečného podniku jako velký favorit. Dominantním způsobem totiž ovládl předchozí tři virtuální Grand Prix. Nejžhavější adept na titul nenechal nikoho na pochybách o svých ambicích už během kvalifikace, ve které vybojoval start z nejvýhodnější pozice na roštu.

A když začal hlavní závod kanadské GP, Russell byl každým kolem blíž vítězství. Perfektně mu totiž vyšel start, a zatímco jeho soupeři se museli vypořádat s karambolem v první zatáčce, britský jezdec začal pomalu ale jistě navyšovat náskok.

Triumf si nakonec připsal stylem start-cíl, navíc se jako jeden z mála jezdců vyhnul dodatečné penalizaci za zkracování trati. Jako druhý proťal cílovou pásku Alex Albon a bronzová příčka patřila Estebanu Gutierrezovi.

Za necelé tři týdny se fanoušci F1 dočkají startu nového ročníku na Red Bull Ringu v Rakousku. Úvod sezony byl poznamenán pandemií koronaviru a několik závodů bylo zrušeno nebo odloženo. GP Rakouska se pojede bez diváků.

Reklama

Související témata: