Hlavní obsah

S bývalými parťáky Šmicer online nepaří. V esportovém turnaji vyhrál

Fotbalová legenda Vladimír Šmicer se dlouhodobě netají tím, že má ke světu počítačových her velmi blízko. Je ambasadorem českého esportového týmu Entropiq od kterého přijal pozvání na pražský charitativní turnaj známých osobností McDonald's Big Match. Šmicer si v rámci turnaje zahrál exhibiční utkání ve kterém zvítězil 1:0. Kromě fotbalu má v rámci hraní her v oblibě hlavně hokej, který si se svými fotbalovými kolegy chodí zahrát také na skutečný led. Turnaj Big Match vynesl 50 000 Kč charitativnímu projektu znesnáze21.

Foto: Entropiq

Vladimír Šmicer při charitativním esportovém turnaji.

Článek

Vladimír Šmicer se na turnaji dobře bavil a kromě jiného se rozpovídal o tom, jaký má názor na současný trend okolo esportu. "Je to přirozený vývoj. Esport nebo gaming je prostě trend současné doby. Můžete se v něm porovnávat a soutěžit s kýmkoliv na světě, to je něco neuvěřitelného. Když chcete hrát zápas, musíte tam doletět, odehrát to. Tady člověk může hrát odkudkoli a může říct, že je nejlepší hrát ve Fifě. Já si myslím, že je to prostě o životě nové generace, která vyrůstá na internetu," řekl Šmicer.

Dnešním trendem je také to, že esport se zařadil jako nové odvětví mezi klasické a tradiční sporty. Gamingové kluby jsou profesionální a hráči se připravují na každodenní bázi. Navíc se odměny na vybraných turnajích už dají srovnávat s dotacemi největších sportovních akcí světa. "Já se vůbec nedivím, že dochází k velkým turnajům, kde se poměřují ti nejlepší. Existují dnes profi esportové týmy, hrají se o světové šampionáty, vše je to zajímavé byznysově," přemítal jeden z členů úspěšné party trenéra Brüknera.

Vyzve občas k digitálnímu souboji i nějakého svého slavného fotbalového kolegu? "To ne. Hraju jen hokej, fotbal mě moc nebaví. Hokej je pro mě akčnější. Možná i kvůli tomu, že fotbal jsem hrál celý život a chci hrát něco jiného. Ale s nikým ze svých bývalých fotbalových kolegů nehraju. Nenašel jsem tam takového velkého nadšence. Je to spíš doména syna," dodal vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem.

Reklama

Související témata: