Hlavní obsah

Virtual GP pokračoval závodem v Donington Parku, třetí vítězství v seriálu získal Podstata

Aktualizováno

Závodem na virtuálním okruhu v anglickém Donington Parku pokračoval v úterý esportový seriál Mercedes-Benz Virtual GP 2021. Anglický okruh ovládl závodník Entropiqu Lukáš Podstata a druhý skončil Lukáš Přáda z ERT Racing Teamu. Na třetí příčce dorazil do cíle Martin Sirotek z týmu ESET.

Foto: @Entropiqteam

Stáji Entropiq ve složení Michal Matoušek (vlevo) a Lukáš Podstata se v sezoně Virtual GP daří, Matoušek je v průběžném hodnocení druhý, Podstat s velkým náskokem vede.

Článek

Lukáš Podstata vítězstvím v Doningot Parku upevnil vedení v seriálu. V Anglii pod hradem Donnington šlo přitom o tuhou bitvu s průběžně druhým jezdce celkového hodnocení Lukášem Přádou.

Přáda zvládl lépe kvalifikaci, čehož po startu úterního podniku využil a povětšinu závodu byl na prvním místě.

Podstata ale na vedoucího jezdce zvyšoval tlak a po celou dobu Přádu stíhal v těsném závěsu. A chyba nakonec přišla. Přáda si zkrátil jednu ze zatáček a simulátor mu nařídil zpomalit, čehož Podstata využil a svého úhlavního soupeře v boji o titul před sebe už nepustil.

Sezona bude pokračovat 1. června. Na řadu přijde poslední závod s vozy Mercedes-AMG GT3 na německém okruhu Nürburgring. Pak už se jezdci přesunou do virtuálních kokpitů formulí.

Reklama

Související témata: