Hlavní obsah

Čeští florbalisté skončili po porážce s Finy v Tallinnu druzí

Čeští florbalisté prohráli v závěrečném vystoupení na turnaji v Tallinnu s Finskem 4:6 a obsadili druhé místo. Tým kouče Zdeňka Skružného v úvodní části dvakrát vedl, pak v druhé třetině dotáhl dvoubrankovou ztrátu, ale v 46. minutě vstřelil vítěznou branku Mikael Järvi, který tak dovršil hattrick. Vítězství Suomi v utkání i na turnaji ještě potvrdil Rickie Hyvärinen.

Článek

Vedení v neděli získal českému týmu v 5. minutě Fojta a na Tiituovo vyrovnání odpověděl v 16. minutě Skalík, jenže za dvacet vteřin znovu srovnal Järvi a tentýž hráč na začátku druhé části dostal favorizované Finy poprvé do vedení. Vzápětí sice ještě zvýšil Öhman, ale Folta s Pavlem Kožušníkem vykřesali naději na úspěch. Pak ale potvrdil střeleckou formu Järvi a účet turnaje uzavřel Hyvärinen.

"Byl to na závěr povedený zápas, jsme s výkonem mužstva spokojení. Byl to dobrý test před mistrovstvím světa. Víme, že nemůžeme Finy pokaždé porážet, ale blížíme se k tomu, že se to občas povede," řekl trenér Skružný. Mrzel jej inkasovaný gól na 6:4. "Ubránili jsme se krátce předtím podruhé v utkání v oslabení," litoval reprezentační kouč obdržené branky devět vteřin po návratu vyloučeného Slaného.

Česko - Finsko 4:6 (2:2, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Fojta (Folta), 16. Skalík (Novotný), 32. Folta (Novotný), 38. Pavel Kožušník (Cepek) - 15. Tiitu (Mika Kohonen), 17. Järvi (Kivilehto), 23. Järvi (Kukkola), 25. Öhman (Vänttinen), 46. Järvi (Vanttinen), 53. Hyvärinen (Kivilehto). Rozhodčí: Ingebrigstli, Fagernes (oba Nor.). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Střely na branku: 35:34. Diváci: 300.

Reklama

Související témata: