Hlavní obsah

Co vím, tak za hattrick se neplatí, smál se pokladník Kožušník

Mužem úvodního zápasu českých florbalistů na mistrovství světa v Ostravě byl Pavel Kožušník. Jednatřicetiletý forvard z Havířova přispěl k výhře 8:1 nad Ruskem třemi góly a navrch přidal tři asistence. „Ten výkon nepřeceňuji. Může se stát, že vyhoříme a rychle se na to zapomene,“ vyprávěl po utkání.

Foto: ČFbU

Pavel Kožušník

Článek

Zápas proti Rusku měl opatrnější začátek, nakonec se ale proměnil v exhibici...

Rusové jsou těžký soupeř s dobře organizovanou obranou a dalo nám práci se prosadit. Odehráli jsme zápas na jejich polovině, ale neměli jsme mnoho nebezpečných střel. Hráli jsme si s míčkem, ale na gólmana moc střel nešlo.  Naštěstí jsme nedovolili výraznější snížení, naopak jsme góly přidávali a konec už byl opravdu exhibiční.

Na rozjezd bylo Rusko ideální protivník?

Věděli jsme, že soupeř není extratřída. Je možné, že zítra budeme v pozici obětního beránka a Švédové nám nasypou spoustu branek. Strach ale nemáme, oni slabé soupeře drtí. Pokud zítra zachytá gólman, tak máme šanci uhrát slušný výsledek.

Vám zápas vyšel perfektně, tři góly a tři asistence. Pamatujete tak povedené utkání?

Na mistrovství světa ve Švýcarsku jsem se podílel na vítězství 20:1 nad Itálií dvěma brankami a čtyřmi asistencemi. Já ale ten dnešní výkon nepřeceňuji, může se stát, že vyhoříme a rychle se na to zapomene. Navíc je to zásluha celé pětky, já jsem měl štěstí, že jsem byl na konci útočných akcí.

Co týmová pokladna? Zadarmo to asi nebude...

Držitelem týmové kasy jsem já. A mám pocit, že za hattrick tam žádný poplatek není. (smích)

Co jste říkal na atmosféru v ČEZ Aréně? Do ochozů si našlo cestu přes pět tisíc lidí.

Na předchozím zápase Švédska mnoho lidí nebylo, tak jsem měl trochu obavu, jak to bude vypadat. Byl jsem hodně překvapený, diváci byli skvělí. Hlavu měli jen trochu zamotanou trenéři, v tom virválu nebyly slyšet jejich pokyny. Asi se budeme muset naučit nějakou posunkovou řeč.

Vysoké vítězství nad Ruskem je pěkný dárek k dnešním třiatřicátinám kapitána Radima Cepka. Najde se chvíle na malou oslavu?

Ráno jsme mu zazpívali písničku, ale nic víc asi nebude. Možná dostaneme povoleno jedno malé pivko.

Reklama