Hlavní obsah

Česko - Finsko 5:4 SNDalší senzační výhra českých florbalistů, po nájezdech zdolali mistry světa z Finska

Plzeň

Čeští florbalisté zakončili domácí Euro Floorball Tour v Plzni výhrou nad úřadujícími mistry světa Finy 5:4 po samostatných nájezdech a skončili druzí. V sedmé sérii rozstřelu rozhodl útočník Filip Forman. V 51. duelu s Finskem dosáhli svěřenci finského trenéra Petriho Kettunena na čtvrtou výhru. Turnaj byl generálkou na mistrovství světa ve Helsinkách, které se bude hrát od 3. do 11. prosince.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Čeští florbalisté se radují z vítězství

Článek

Češi po sobotní výhře nad Švédskem 6:3 museli proti Finsku dohánět už od 7. minuty dvoubrankovou ztrátu. Nejdříve v čase 5:23 prostřelil gólmana Lukáše Bauera Eemeli Salin a potom zvýšil po přihrávce Juhy Kivilehta do odkryté branky Oskari Heikkilä. Domácí snížili deset sekund před koncem první třetiny, kdy přesilovou hru pěti proti třem využil Filip Langer.

V čase 26:26 bylo vyrovnáno, když po Bauerově výhozu uvolnil Filip Forman Mikuláše Krbce, který forhendovým zakončením překonal Joonase Kaltiainena. V polovině druhé části při vyloučení Ondřeje Němečka vrátil Finům vedení Justus Kainulainen, v 46. minutě se přes clonu před Bauerem trefil Sami Johansson a podruhé to bylo o dva góly.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva David Šimek z ČR, Justus Kainulainen z Finska, Josef Rýpar z ČR, Tatu Väänänen z Finska

V 57. minutě ale zamířil přesně z pravé strany od mantinelu Filip Forman a 94 sekund před koncem při power play smazal ztrátu Němeček. V nájezdech odpověděli na góly Němečka a Langera Tatu Väänänen a Justus Kainulainen, ale po Formanově brance už Rasmus Kainulainen neuspěl a bylo rozhodnuto. Češi tak mají s Finy bilanci čtyř výher, čtyř remíz a 43 porážek.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Plzni:
ČR - Finsko 5:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 20. Langer (Němeček), 27. M. Krbec (F. Forman), 57. F. Forman (Kisugite), 59. Němeček (Langer), rozhodující sam. nájezd F. Forman – 6. Salin, 8. Heikkilä (Kivilehto), 30. J. Kainulainen (Johansson), 46. Johansson (Astala). Rozhodčí: Söderman, Boström (oba Švéd.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 646.
Švýcarsko - Švédsko 4:11 (1:3, 1:6, 2:2).

Reklama

Související témata: