Hlavní obsah

Exoti s míčkem? Florbal už láká desetitisíce fanoušků. A útočí na rekordy

Praha

Potřetí se Česko stane centrem světového mužského florbalu. Vždy jednou za deset let míří do Prahy největší esa hry s děrovaným míčkem. A i na číslech ze šampionátů je znát, jak dynamicky se tento sport rozvíjí. Na následujícím videu si můžete prohlédnout přípravy na šampionát v největší české hale.

O2 arena se připravuje na MS florbalistů.

 
Článek

V roce 1998 měl šampionát v Praze a Brně rozpočet 3,6 milionu korun, finále se hrálo v Edenu. V roce 2008 začal turnaj s rozpočtem 22,7 milionu v Ostravě, na poslední tři dny se přesunul do O2 areny. Letos už organizátoři pracují s 75 miliony korun a šampionát se po celou dobu od této soboty do příští neděle bude hrát v největší české hale.

Ze 26 zápasů jich 19 bude přenášet Česká televize. „Já v roce 1998 dělal na šampionátu dobrovolníka. Byli jsme považování za exoty se zvláštním náčiním,“ vzpomíná současný šéf Českého florbalu Filip Šuman.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

😍 #FlorbalMiSlusi už si může říct i O2 arena 💪🏻 #ceskyflorbal @iffwfc @iff_floorball #FloorballSuitsMe #WFCPrague

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal),Lis 29, 2018 v 1:01 PST

Zatímco pro české hráče je jasným cílem čtvrtá medaile v historii světových šampionátů, organizátoři chtějí dosáhnout na pomyslné zlato v návštěvnosti. V roce 2014 na šampionát ve švédském Göteborgu dorazilo celkem 104 415 diváků, rekord na jeden zápas je ze stockholmské haly Globen z úplně prvního finále MS v roce 1995 – 15 106 diváků.

„Ta čísla chceme překonat, i když na finále to bude velká výzva. Potřebujeme nejen vyprodané vstupenky, ale i to, aby dorazili diváci na klubových sedadlech a ve sky boxech,“ říká Šuman.

Už na úvodní zápas s Německem, který Češi odehrají v sobotu v 18.15, organizátoři očekávají desetitisícovou návštěvu.

Reklama