Hlavní obsah

Florbalisté zvítězili v Tallinnu nad Estonskem 8:5

Tallinn

Čeští florbalisté potvrdili i ve druhém vystoupení na turnaji v Tallinnu roli favorita a zvítězili nad domácím Estonskem 8:5. Kapitán Radim Cepek oslavil svůj jubilejní stý zápas v národním týmu jednou brankou. V boji o první místo budou hrát svěřenci trenérů Zdeňka Skružného, Davida Zlatníka a Pasiho Tilandera v neděli s Finskem, které potřebují při horším skóre porazit.

Článek

Cepek se stal pátým florbalistou v historii, který nastoupil ve stovce mezinárodních utkání. Dosud se to povedlo jen Finům Jarimu-Pekkovi Lehtonenovi, Mikovi Kohonenovi a Švýcarům Thomasu Engelovi a Marku Wolfovi. Dárek v podobě své 60. branky si dal hned po 23 vteřinách hry.

"Stý zápas jsem bral jako každý jiný. Dneska to bylo těžké, protože jsme to Estoncům trošku usnadnili. Už při rozcvičce jsem cítil, že ta koncentrace není taková jako v pátek proti Lotyšsku. Ale nakonec jsme vyhráli, takže je to dobré," řekl Cepek, který je nejlepším střelcem a se 113 body i nejproduktivnějším hráčem v dějinách české reprezentace. Před zápasem dostal od pořadatelů kytku a dárek, od spoluhráčů pak na památku všemi podepsaný dres.

Náskok zvýšil Folta, pak sice korigoval stav Thomsson a na Ostřanského trefu v druhém dějství odpověděl Rein Kivi, ale Pavel Kožušník a Fridrich získali českému týmu už tříbrankový náskok. V závěrečném dějství si Skružného tým vítězství pohlídal, když třikrát zareagoval na snížení soupeře.

"Pozitivní je počet vstřelených gólů, ale varováním je přístup k zápasu. Takto si nemůžeme dovolit na mistrovství světa hrát, nesmíme tam podcenit žádný zápas. Estonci by ale mohli na šampionátu soupeře potrápit," řekl trenér Skružný, který se svým týmem v Estonsku absolvuje předposlední turnajovou přípravu před prosincovým MS v Ostravě a Praze.

Florbalový turnaj v Tallinnu:
Estonsko - Česká republika 5:8 (1:2, 1:3, 3:3)
Branky a nahrávky: 14. Thomsson (K. Talme), 24. Rein Kivi (Raul Kivi), 49. Puunberg (H. Talme), 51. Sivakov (Nurmi), 56. K. Talme - 1. Cepek (Petr Kožušník), 8. Folta (Novotný), 23. Ostřanský (Fojta), 28. Pavel Kožušník, 35. Fridrich (Zálesný), 50. Fojta (Novotný), 55. Pavel Kožušník (Sladký), 58. Zálesný (Fridrich). Rozhodčí: Hammerin, Boström (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Střely na branku: 52:42. Diváci: 450.
Lotyšsko - Finsko 0:12 (0:3, 0:2, 0:7)

Reklama

Související témata: