Hlavní obsah

Florbalistky Chodova podruhé ovládly domácí pohár

Praha

Florbalistky Chodova vyhrály ve finále domácího poháru v Karlových Varech nad Tigers Jižní Město 5:3 a připsaly si v soutěži druhý triumf. Poprvé slavily v roce 2016 a proti sokyním z pražského Jižního Města si spravily chuť po předloňské finálové prohře v Mostu s Vítkovicemi i loňské v Olomouci s FBC Ostrava.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Florbalistky Chodova slaví vítězství v poháru.

Článek

V duelu, hraném jako celá pohárová sezona v ženské kategorii jen na 3x15 minut, se ujal vedení v páté minutě Chodov. Martina Řepková z pravé strany od mantinelu trefila přesně protější horní roh branky Martiny Frankové.

Na přelomu úvodního a druhého dějství hráčky Tigers stav otočily. Nejdříve se prosadila z otočky střelou před velkým brankovištěm Eliška Chudá, která po 83 vteřinách druhé třetiny po přihrávce Elišky Trojánkové zblízka skórovala znovu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Finále Poháru Českého florbalu žen - hráčky Chodova.

Za 34 vteřin vyrovnala střelou do horního rohu Karolína Suchá. Její nešťastný blok pokusu Lucie Řezáčové na druhé straně ve 22. minutě ale zajistil Jižnímu Městu opětovné vedení.

Foto: Sport.cz

Florbalistky Chodova se radují z branky.

Chodov v závěru dominoval

Závěrečné dějství ovládl Chodov. Po 96 sekundách vyrovnala další povedenou střelou Řepková a v 35. minutě se trefila Gabriela Žůrková, která o chvíli později opět po přihrávce Suché pojistila náskok.

Tigers, které pod názvy Děkanka Praha a Herbadent SJM Praha 11 ovládly pohár osmkrát za sebou mezi sezonami 2006/07 až 2013/14, už ztrátu nedotáhly. Vítězky získaly prémii 60.000 korun, poražené finalistky polovinu.

Finále Poháru Českého florbalu v Karlových Varech - ženy:
Chodov - Tigers Jižní Město 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Branky: 5. a 32. Řepková, 35. a 36. Žůrková, 17. Suchá - 14. a 17. Chudá, 22. Řezáčová. Rozhodčí: Drška, Meisner. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 542.

Reklama

Související témata: