Hlavní obsah

Florbalistky Vítkovic si vybraly za soupeře pro semifinále Střešovice

Florbalistky Vítkovic si jako nejlepší tým základní části vybraly za soupeřky pro semifinále play off extraligy třetí Tatran Střešovice. Druhý Chodov se utká v repríze loňského superfinále s mistrovským FBC Ostrava, který po dlouhodobé soutěži skončil čtvrtý.

Foto: fbcostrava.cz

Ilustrační foto.

Článek

Boj o superfinále, které se bude hrát v neděli 16. dubna od 14:00 v pražské O2 areně, začne v sobotu 25. března a výhodu domácího prostředí budou mít Vítkovice a Chodov. Série na čtyři vítězné zápasy skončí nejdříve v neděli 2. dubna a nejpozději v pondělí 7. dubna.

Vítkovice ovládly základní část bez ztráty bodu a ve čtvrtfinále natáhly po výhře nad Bulldogs Brno 4:0 na zápasy svou vítěznou sérii na 26 utkání. Na výběr měli zástupci šestinásobného českého mistra, který vyhrál základní část poosmé za sebou a podeváté v historii, ze Střešovic a FBC Ostrava.

Městského rivala si vybrali loni, a soupeř je překvapil. Ukončil sérii 70 vítězství Vítkovic, ovládl sérii 4:0 na zápasy a sebral suverénovi soutěže šanci na čtvrtý titul za sebou. Nakonec se po výhře v superfinále v O2 areně nad Chodovem radoval z premiérového triumfu.

"Nad výběrem není třeba moc spekulovat. Prostě a jednoduše jsme chtěli nějakou změnu, a tudíž letos semifinále strávíme v Praze. A čekáme kvalitní sérii, protože Tatran je ambiciózní a kvalitní tým," řekl webu Českého florbalu trenér Vítkovic Dušan Dudešek.

Vítkovice rozdrtily Tatran v lednovém pohárovém finále v Brně 11:0 a zajistily si tak účast v příštím ročníku Poháru mistrů. V extralize vyhrály nad Střešovicemi v polovině září v Praze 5:2, doma na začátku prosince zvítězily 6:1.

Chodov v sezoně porážku FBC Ostrava ze superfinále dvakrát oplatil. Hned v prvním utkání ročníku 12. září vyhrál venku 3:2, na začátku prosince uspěl i doma po výsledku 6:5.

"Výběr Vítkovic jsme čekali, a ostatně po loňském play off to asi bylo očekávané obecně. Věděli jsme, že soupeř bude těžký tak jako tak, když už se jedná o top čtyřku. Takže je to pro nás vlastně příjemná změna. Série bude určitě náročná a snad i divácky atraktivní. FBC má spoustu dominantních individualit a dobrých věcí, ale já věřím, že se na ně zvládneme připravit tak, abychom přes ně přešli," uvedl kouč Chodova Ondřej Neuman.

"Pro nás je to série o všechno. Hrajeme o superfinále a o medaili, protože v případě prohry by nás medaile stoprocentně minula. Je to taky souboj o Pohár mistrů, a má to tedy asi všechny superlativy, které by to mělo mít. Z určitého pohledu je to pro nás v některých věcech i těžší série než by byla ta s Vítkovicemi. Ale obecně jsme tento výběr čekali," prohlásil trenér FBC Ostrava Jakub Robenek.

Reklama

Související témata:
Výběr