Hlavní obsah

Florbalisty nezastavila ani děravá střecha. Po historickém triumfu sklízeli poklony

Michal OsobaPrávo

Sen několika florbalových generací se zhmotnil v pátečním večeru v České Lípě. Čeští reprezentanti strhli ze švédského týmu nálepku Neporazitelní. Teprve v 35. vzájemném souboji se musela světová velmoc číslo jedna sklonit, nejlepší vystoupení reprezentační historie pak český tým korunoval výhrami nad dalšími medailisty z mistrovství světa Finskem a Švýcarskem.

Foto: Sport.cz

Trenér Radim Cepek uděluje pokyny svým svěřencům při Euro Floorball Tour v České Lípě.

Článek

Jenže o cennou výhru na úvod turnaje Euro Floorball Tour ho málem připravil zásah shůry. Následků prudkého deště totiž nebyla ušetřena ani českolipská hala a na hřiště začaly padat kapky.

Pomohla improvizace

V 28. minutě se zápas přerušil a řešilo se, co dál. „Oba týmy se shodly, že jestli tam bude voda, nemůže se hrát. Snažili jsme se najít řešení, aby se dalo pokračovat, ale riskovat zdraví hráčů jsme samozřejmě nechtěli,“ vyprávěl reprezentační kouč Radim Cepek.

Hrozící ostudu odvrátili pořadatelé bleskovou improvizací, kdy pod děravou střechu zavěsili plachtu, která vodu chytala, a zápas se mohl dohrát. „Možná nám ta pauza i pomohla, kluci si oddechli a zápas zvládli,“ pochvaloval si Cepek.

Výhru nepřeceňuje

Sám odehrál v reprezentaci přes sto utkání, radosti z výhry nad Švédy 6:5 se ale dočkal až na lavičce. „V průběhu zápasu jsem si to až tak neuvědomoval, ale tak dvě vteřiny před koncem už jsem byl hodně našponovanej,“ usmíval se bývalý útočník.

Historický úspěch vzbudil mezi florbalovou elitou slušný ohlas. „Finové byli rádi, druhý den nám gratulovali, sklízeli jsme poklony,“ vyprávěl kouč.

Sám ale výhru nepřeceňuje. „Určitě si teď Švédové neříkají, že mají krizi, když prohráli s Čechy. Ale je dobré jim ukázat, že když zápas podcení a my k němu přistoupíme zodpovědně, někdy se jim to nemusí vyplatit,“ říká Cepek.

Světový šampionát letos v prosinci hostí právě Švédsko v Göteborgu.

Reklama