Hlavní obsah

Florbalisty sezony jsou poprvé Němeček a posedmé Krupnová

Obránce Ondřej Němeček ze Střešovic a útočnice Eliška Krupnová ze švédského klubu Pixbo Wallenstam ovládli anketu Florbalista sezony. Čtyřiadvacetiletý Němeček, který dovedl jako kapitán českou reprezentaci v listopadu ke stříbru na mistrovství světa a v superlize Tatran k titulu, získal toto ocenění poprvé. O pět let starší Krupnová obhájila prvenství z posledních dvou ročníků a celkově sedmým triumfem opět vylepšila rekord. Vítězové anket byli vyhlášeni při slavnostním galavečeru v hale O2 Universum.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Úderné české duo v akci. S míčkem Eliška Krupnová, před brankou číhá Denisa Ratajová.

Článek

Němeček se dostal spolu s loňským vítězem ankety Markem Benešem, klubovým spoluhráčem ze Střešovic, a brankářem Lukášem Bauerem z Mladé Boleslavi do All Star týmu na MS. V lednu jej magazín Innebandymagazinet vyhlásil osmým nejlepším florbalistou roku 2022, ještě o čtyři pozice lepší byl Marek Beneš, který letos skončil v domácí anketě druhý. Třetí by další útočník Filip Langer ze švédského Kalmarsundu. V 22. ročníku ankety se stal Němeček jedenáctým hráčem, který se dostal na trůn. Rekordmanem je s osmi triumfy Matěj Jendrišák.

Krupnová byla s 28 góly z 26 utkání jedenáctá v tabulce střelců základní částí švédské ligy a s 37 body se zařadila na 21. pozici. V osmi zápasech play off zaznamenala sedm branek a čtyři přihrávky. Innebandymagazinet ji po vítězství z roku 2020 tentokrát zařadil na sedmé místo, o jedno níže než za předloňský rok. Druhá skončila opět Denisa Ratajová z Zugu a třetí Vanessa Rebecca Keprtová ze švédského Rönnby.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Jana Christianová v brance české florbalové reprezentace.

Nejužitečnějším hráčem superligy zvolili florbalisté stejně jako loni Marka Beneše. V ženské extralize získala ocenění Anna Brucháčková z Bulldogs Brno. Nejlepším brankářem se stal počtvrté za sebou a celkově popáté Lukáš Bauer. Brankářkou sezony je podeváté rekordmanka Jana Christianová z Chodova.

Nejlepšími juniory jsou Adam Zubek z Vítkovic a Brucháčková. Nejlepším trenérem mužů byl zvolen podruhé za sebou Milan Fridrich z Tatranu Střešovice, který byl v hráčské kariéře dvakrát i Florbalistou sezony. V ženské kategorii vyhrál poprvé Jakub Robenek z FBC Ostrava. Nejlepší dvojicí rozhodčích jsou poprvé Jakub Furmánek a Vlastimil Štolc. Hvězdami sezony se stali popáté v řadě Langer a podruhé za sebou Keprtová.

Anketa Florbalista sezony 2022/23:
Florbalista sezony:
1. Ondřej Němeček, 2. Marek Beneš (oba Tatran Střešovice), 3. Filip Langer (FBC Kalmarsund/Švéd.), 4. Filip Forman (FbŠ Bohemians), 5. Matěj Havlas (Tatran Střešovice).
Florbalistka sezony:
1. Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam/Švéd.), 2. Denisa Ratajová (Zug/Švýc.), 3. Vanessa Rebecca Keprtová (Rönnby/Švéd.), 4. Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), 5. Michaela Mlejnková (FBC Ostrava).
Nejužitečnější hráč superligy:
1. Marek Beneš, 2. Ondřej Němeček (oba Tatran Střešovice), 3. Filip Forman (FbŠ Bohemians).
Nejužitečnější hráčka extraligy:
1. Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), 2. Dominika Buczeková (Vítkovice), 3. Kristýna Bachmaierová (Jičín).
Brankář sezony:
1. Lukáš Bauer (Mladá Boleslav), 2. Tomáš Jurco, 3. Lukáš Kříž (oba Tatran Střešovice).
Brankářka sezony:
1. Jana Christianová (Chodov), 2. Veronika Tomšová (FBC Ostrava), 3. Lenka Remešová (Täby/Švéd.).
Junior sezony:
1. Adam Zubek, 2. Martin Gattnar (oba Vítkovice), 3. Jaroslav Petrák (Bohemians).
Juniorka sezony:
1. Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), 2. Karolína Klubalová (Liberec), 3. Andrea Břeská (Chodov).
Trenér/ka sezony kategorie mužů:
1. Milan Fridrich (Tatran Střešovice), 2. Michal Jedlička (Bohemians), 3. Jaroslav Berka (reprezentace Česka).
Trenér/ka sezony kategorie žen:
1. Jakub Robenek (FBC Ostrava), 2. Martin Czeczinkar (Bulldogs Brno), 3. Jiří Velecký (Vítkovice).
Rozhodčí sezony:
1. Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc, 2. Tomáš Kostinek - Martin Reichelt, 3. Kamil Sojka - Tomáš Sojka.
Hvězda sezony - muži (podle fanoušků):
1. Filip Langer (FBC Kalmarsund/Švéd.).
Hvězda sezony - ženy (podle fanoušků):
1. Vanessa Rebecca Keprtová (Rönnby/Švéd.).

Reklama