Hlavní obsah

Florbalový kanonýr Delong zamířil z Vítkovic do Mladé Boleslavi

Útočník české florbalové reprezentace Adam Delong opouští úřadujícího vicemistra Vítkovice a stal se novou posilou Mladá Boleslavi. Se šampionem z minulých dvou let, který letos vypadl v semifinále s mistrovským Tatranem Střešovice, uzavřel smlouvu na tři roky. Dosavadních devět sezon v superlize odehrál rodák z Horní Suché v dresu Vítkovic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Delong na archivním snímku

Článek

"S Adamem jsem byl v průběhu sezony v kontaktu, zajímaly mě jeho další plány. Domluvili jsme se, že jeho život a kariéra bude pokračovat u nás v Mladé Boleslavi. Vítkovicím děkujeme za rychlou a korektní dohodu," řekl klubovému webu generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

"Adam by u nás měl mít jednu z klíčových rolí, s čímž se pojí i náročný tréninkový proces. Adam je vystudovaný stavař, dva roky pracuje jako statik a na částečný úvazek by měl pracovat i během angažmá u nás," prohlásil Pacák.

Šestadvacetiletý Delong je vicemistrem světa z loňska z Curychu a Winterthuru. Má i bronz z MS v roce 2021 v Helsinkách a stejný kov z loňska ze Světových her v americkém Birminghamu. V reprezentaci má na kontě 52 duelů s bilancí 31 branek a 23 asistencí. V nejvyšší soutěži nasbíral v základní části ve 190 duelech 321 bodů a v 92 utkáních play off si připsal 106 bodů.

"Bylo to nesmírně těžké rozhodování, trvalo to asi dva měsíce, dennodenně jsem nad tím trávil čas. Nakonec rozhodlo to, že jsem chtěl podstoupit sportovní změnu, ze své strany jsem cítil trochu stagnaci a po konzultaci s nejbližšími - především přítelkyní - jsem se rozhodl udělat tenhle krok. Věřím, že je správný a že se tu posunu jak sportovně, tak profesně," uvedl Delong.

Pražská Sparta získala obránce Martina Pražana, který se vrací do superligy po třech sezonách ve švýcarském Usteru. Bývalý hráč Chodova a účastník domácího MS v roce 2018 je další posilou po slovenském útočníkovi Lukáši Ujhelyim, který se vrátil po roce ve švýcarském klubu Alligator Malans.

Reklama

Související témata: