Hlavní obsah

Kapitánka florbalistek Kotíková před cestou na rozlučkový šampionát řešila stávku pilotů

Michal OsobaPrávo

Dovedla si představit klidnější závěr přípravy na mistrovství světa. Jenže reprezentace florbalistek odjížděla v pátek do švýcarského St. Gallenu v době, kdy České aerolinie trápila stávka pilotů. A tak kapitánka týmu Magdalena Kotíková (za svobodna Šindelová), v civilu Country Sales Manager pro Česko a Slovensko u ČSA, měla o „zábavu“ postaráno.

Foto: ČFbU

Kapitánka českých florbalistek Magdalena Kotíková.

Článek

Jak se vám daří skloubit práci, v níž jste nedávno povýšila, s vrcholovým florbalem?

Člověk si vždycky musí uvědomit, jestli je schopen to zvládnout. Je to náročné, tenhle podzim s množstvím akcí byl trochu šílený, ale dá se to skloubit. Dostala jsem možnost pracovat na něčem jiném a baví mě to, po mistrovství světa to navíc bude s florbalem volnější.

Naznačovala jste, že to je poslední sezóna, kdy budete muset obě činnosti skloubit. Na mistrovství světa se tedy letos představíte naposledy?

Vím, že po skončení této sezóny se už nebudu moct věnovat florbalu na takové úrovni a já mu vždycky chtěla věnovat maximum. Pokud vím, že to nezvládnu, nemá cenu ho hrát.

Je vaše touha po medaili o to větší? Cenný kov z mistrovství světa je jednou z posledních věcí, která ve vaší sbírce úspěchů chybí…

To ne. Vnímám to jako záležitost celého ženského florbalu. Když se to nepovede mně, tak se to holt povede někomu jinému. Ale ženský florbal v Česku takový úspěch strašně moc potřebuje, aby malé holčičky motivoval se do reprezentace dostat a aby věděly, že české ženy to dokážou.

Letos cítíte, že by to mohlo vyjít?

Důležité je si cíl jasně určit a odhadnout kvalitu, jestli na to ten kádr máme. Neříkám, že je to lehký cíl, ale musíme za ním jít, abychom ho dokázaly splnit.

Jak se český tým od posledního šampionátu změnil?

Trenérky daly důraz na souhru. Máme dobrý mix, jsme méně čitelné pro soupeře.

Je výhodou, že osa týmu stejně jako trenérky pochází z pražského Herbadentu?

Já to tak nevnímám. Zažila jsem za těch dvanáct let více realizačních týmů a nikdy mi nepřišlo, že by to byla nevýhoda, když trenéři nebyli z klubu. Když jedu na sraz reprezentace, tak tam nejedu jako člen Herbadentu.

V roli kapitánky cítíte větší zodpovědnost za výsledek týmu?

Nikdy jsem to nebrala tak, že bych měla mít velkou zodpovědnost. Spíš jen sleduji, aby tým byl v pořádku a komunikoval, což je důležité. Zodpovědnost za výkon máme každá, nikdo nechce udělat ostudu.

V reprezentaci hrajete v obraně, tam se cítíte lépe než v útoku?

Florbal na mezinárodní úrovni je rychlejší a je potřeba, aby vzadu byly hráčky, které tvoří hru. Na beku se mi v reprezentaci hraje dobře, protože člověk hraje hodně s balónkem a to já potřebuji. Navíc góly se dají dávat i zezadu.

Reklama