Hlavní obsah

Když se hraje na krev, Tokoš ožívá. Dali jsme Švédům brouka do hlavy, těší střelce

Když trenér Jaroslav Berka hodnotil jeho výkon, říkal: „To jsou jeho zápasy, proto tady je.“ Po šesti letech hraje florbalový útočník Martin Tokoš na mistrovství světa a v remízové bitvě proti Švédům předvedl, v čem je jeho síla.

Foto: Barbora Reichová/Český florbal

Radost Martina Tokoše z gólu do švédské sítě.

Článek

WINTERTHUR (od našeho zpravodaje) – První gól dal, druhý připravil, hecoval tým, v závěru měl i další šance. Zkušenosti hráče, jenž v minulosti s Falunem jako první Čech dokázal vyhrát nejvyšší švédskou soutěž, byly znát.

Jsou přesně tohle zápasy, které vám sedí?

Je pravda, že mám rád vyhrocenější utkání. Neříkám, že se ty minulé o nic nehrálo, ale mám radši, když se hraje na krev. Jsem rád, že mi to dneska sedlo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

A připsal jste si svůj první gól na turnaji.

Cítil jsem se dobře, i v předchozích zápasech jsem měl pár gólových šancí, teď mi to tam konečně padlo. Pro mě to byl důležitý gól před play off.

Jak berete remízu? Ke konci zápasu nebylo daleko ani k výhře.

Trochu smůla, že jsme se zase nechali vylučovat, dostali jsme v oslabení dva góly, toho se musíme vyvarovat. Doufám, že půjdeme do play off s lepším pocitem po těch prvních dvou zápasech, které se nám ideálně nepovedly.

Se Švédy se tu ještě můžete potkat ve finále nebo v zápase o bronz. Dodal vám pondělní souboj další sebevědomí?

Může to tak být. Jim taky nasadí brouka do hlavy, že to nebudou mít snadné. I na Euro Floorball Tour jsme s nimi uhráli dobrý výsledek (výhra po nájezdech). Vědí, že s nimi umíme zahrát dobrý zápas a nedostaneme világoš.

Na mistrovství světa jste po šesti letech. Jsou přesně tohle zápasy, kvůli nimž jste se chtěl vrátit?

Jsem v té lajně v pozici, kdy bych měl střílet góly. Vracel jsem se a chtěl si to ještě jednou zažít. S týmem jsme tu nějakých deset dnů, ten pocit si strašně moc užívám a jak se blíží konec, tím víc je mi to líto. Ty dny pohromadě jsou strašně fajn, ani končit ještě nechci, ale všechno je otevřené.

Reklama

Související témata: