Hlavní obsah

Kouzelník s holí! Čechy vyzve i pan Zorro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němci nejsou tým, který by celky nejužší špičky budil ze spaní, přesto disponují hráčem, před jehož umem se klaní i florbalové hvězdy. Michel Wöcke působící ve švédském Dalenu umí málo nevídaná kouzla, jeho doménou je trik Zorro, kdy s míčkem přilepeným na holí proti jeho zakončení prakticky není obrany. Ostatně posuďte sami na videích vložených v článku. Češi vyzvou Němce ve Winterthuru v neděli od 15.00 (živě na ČT sport).

Foto: Michael Peter/IFF

Německý střelec Michel Wöcke v zápase se Švédskem.

Článek

CURYCH (od našeho zpravodaje) –  Favorizovaní obhájci zlata ze Švédska si v sobotu na Němcích ve svém úvodním utkání smlsli v poměru 19:4, ale Wöcke jim dal tři góly.

Jeden z trestného střílení, kdy švédský gólman Jon Hedlund vyběhl nezvykle několik metrů z branky, jenže Wöckemu ve skórování jeho oblíbeným stylem stejně nezabránil.

Před rokem na cestě za bronzem Češi ve skupině Němcům nedovolili ani gól, Martin Beneš vychytal při výhře 11:0 čisté konto. „I teď budeme favoriti, musíme k tomu přistoupit zodpovědně, být trpěliví a připravit se na brejky líp než proti Lotyšům," plánuje Matěj Havlas, jenž v úvodním českém zápase na šampionátu obstaral dva góly a asistenci.

Češi se musí přesunout z Curychu do zhruba 30 km vzdáleného Winterthuru, kde je pak čeká i pondělní poslední zápas ve skupině se Švédskem. Němci už v tamní AXA Areně hráli. „Ale to podle mě nebude hrát roli,“ tvrdí útočník Josef Rýpar.

„Čekám hodně z branek naší strany, chtěl bych, aby se chytly všechny lajny a před zápasem se Švédy jsme se dostali do pohody. Snad si zastřílíme a ten zápas bude v našich otěžích,“ přeje si.

Důležité bude také při náročném programu ušetřit trochu sil, Češi hrají tři zápasy ve třech dnech. „Určitě se proti Němcům budeme soustředit na útok, zkusíme dát co nejvíc gólů,“ plánuje finský asistent u českého týmu Joona Naavs.

Němci dosáhli na svůj historicky nejlepší výsledek před deseti lety právě ve Švýcarsku, kde se na úkor Česka probili mezi elitní kvarteto a skončili čtvrtí. Na tento výsledek ale už nenavázali. „Mají několik hráčů ve švýcarské nejvyšší soutěži a velmi zkušenou osu týmu, která odehrála několik šampionátů pohromadě,“ připomíná hlavní kouč Jaroslav Berka.

Reklama