Hlavní obsah

Nádherné góly, skvělá návštěva. Tolik lidí jsem nečekal, žasla česká hvězda zápasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Často ošidné úvodní utkání na mistrovství světa čeští florbalisté zvládli. Po kvalitním, byť ne bezchybném, výkonu, udolali houževnaté Lotyše 6:3, zejména díky povedenému úvodu utkání ve zbrusu nové curyšské Swiss Areně. A dvěma gólům a asistenci Matěje Havlase, kterému tak jako nejlepšímu hráči zápasu připadla i čest vyfotit vítězné selfie.

Foto: Barbora Reichová/Český florbal

Matěj Havlas, nejlepší český hráč v zápase s Lotyšskem.

Článek

Curych (od našeho zpravodaje) – Havlas na Beneše, Beneš na Havlase. Ze střešovické souhry se opěr zrodily nádherné góly, které českému týmu dodaly klid i směrem k dalším zápasům.

Jsou vaše góly s Markem Benešem důsledkem nacvičených akcí, nebo o sobě zkrátka už víte poslepu?

Beny hraje pořád s hlavou nahoře, umí vás skvěle najít jako to bylo u třetího gólu. Je to dané spíš jeho kvalitou i ostatních.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

Těší vás, jak vaše první lajna vstoupila do turnaje?

Dobrý začátek, ale pak výkon bohužel trochu poklesl, i celkově. Výhra je super, počítá se, ten povedený vstup nám zabezpečil třígólové vedení, pak už to bylo třeba udržet v hlavách.

Čím to, že jste Lotyše ještě dvakrát nechali dotáhnout na jednogólový rozdíl?

Asi jsme si mysleli, že už je to hotové. Dali nám góly ze dvou přesilovek, musíme k tomu trochu líp přistoupit, určitě si ke hře v oslabení ještě něco řekneme.

Ale šance měli Lotyši i při hře pět na pět, nebýt skvělých zákroků brankáře Lukáše Bauera, mohlo to být ještě větší drama…

Určitě, naštěstí je neproměňovali, ale brejků měli dost. Říkali jsme si to, ale bohužel se nám brejky nedařilo eliminovat, musíme hrát do dalších zápasů ještě víc zajištěně.

Příští zápas přijde hned v neděli od 15 hodin ve Winterthuru proti Německu, které by mělo být outsiderem skupiny…

Do zápasu jdeme jako favorité, už je to druhé utkání, neměli bychom být tak nervózní, i hala bude menší, nebude asi tolik diváků.

Těch přišlo na vaše úvodní utkání skoro 7000, což je dost na to, že nehrál domácí tým…

To je super, tolik jsem ani nečekali. Dodali nám energii.

Reklama

Související témata: