Hlavní obsah

Tahoun slavil s doktorem, učení šlo na pár dnů stranou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celou sezonu byl tahounem střešovického Tatranu, při jejím zlatém vyvrcholení ale florbalista Marek Beneš na hřišti nebyl. Ve třetí třetině souboje s Vítkovicemi totiž odkulhal se zraněním na střídačku a do prodloužení už nezasáhl.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Radost Marka Beneše z titulu byla obrovská.

Článek

„Já už od půlky zápasu nemohl běhat. Nevím, čím to je, ale dostal jsem křeče do obou nohou a nemohl udělat krok. Ale to je úplně jedno, když jsme vyhráli,“ nenechal si kazit mistrovské oslavy, které Tatran zažíval po osmi letech.

Beneš si v minulosti prošel velkými trably s kolenem, které ho potrápilo i během play off, ale tentokrát šlo jen o svalový problém. „Už jsem asi starej,“ usmíval se pětadvacetiletý tahoun.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Marek Beneš ve florbalovém superfinále.

Dlouho zůstával vleže za mantinelem, ale titulovou střelu viděl. „Zrovna jsem byl v péči tatínka střelce, tak jsem to symbolicky oslavil s ním,“ hlásil. Otec Matěje Havlase Vojtěch je ortopedem a i v minulosti se Benešovi o koleno staral.

Nejproduktivnější hráč Střešovic tak završil parádní sezonu, už v listopadu byl za příspěvek ke stříbru oceněn zařazením do All Stars Teamu mistrovství světa ve Švýcarsku. Dlouhé oslavy povedeného ročníku si ale nemůže dovolit, brzy ho čekají státnice na právnické fakultě.

„Tím, že se vyhrálo, učení asi na dva tři dny odložím, pak se k němu vrátím,“ plánoval. A vrátit se hodlá i ke střešovickému týmu, byť kolem některých hráčů se točí lasa i z elitních zahraničních soutěžích. „Vypadá to, že zůstanu, a doufám, že vydržíme pohromadě. Snad všichni jsou pod smlouvou, tak by neměl odejít větší počet hráčů,“ věří Beneš.

Lákadlem v příští sezoně je i nový formát elitní klubové soutěže, kam se Tatran kvalifikoval. Pohár mistrů bude hrát nově po dvou týmech ze čtyř elitních lig. „I proto jsem strašně rád, že jsme vyhráli a zahrajeme si Pohár mistrů,“ těší se Beneš.

Reklama

Související témata: