Hlavní obsah

Tigers udělaly výhrou nad Rychenbergem krok do semifinále EP

FREDERIKSHAVN

Florbalistky Tigers SJM udělaly krok k postupu do semifinále Evropského poháru v dánském Frederikshavnu, když po středeční porážce s Dietlikonem porazily další švýcarský celek Red Ants Rychenberg Winterthur 7:4. Hattrick si připsala Dominika Šteglová, dvě trefy včetně vítězného gólu zaznamenala Magdalena Šindelová.

Článek

Poslední zápas v základní skupině B čeká české mistryně v pátek v 11:00 proti norskému celku Mallos Hurricanes. O případném postupu Pražanek ale bude rozhodovat duel Dietlikonu s Rychenbergem.

Tigers, které loni v lednu slavily na Evropském poháru bronz a v říjnu skončily čtvrté, vstoupily do klíčového zápasu o třetí účast v semifinále za sebou skvěle a už po 17 vteřinách otevřela skóre Šteglová. Rychle sice vyrovnala Stettlerová, ale Rozumová s Novotnou získaly ještě v úvodní části dvoubrankový náskok.

V druhém dějství dvakrát snížily Švýcarky na rozdíl gólu, ale Tigers vždy vrátila bezpečnější náskok Šindelová. Hned po 25 vteřinách závěrečné třetiny ještě dala naději Rychenbergu Stettlerová, výsledek ovšem pojistila dvěma trefami Šteglová.

Evropský pohár florbalistek v dánském Frederikshavnu:
Skupina B:
Tigers SJM - Red Ants Rychenberg (Švýc.) 7:4 (3:1, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Šteglová (Jarolímová), 14. Rozumová, 19. Novotná, 29. Šindelová (Rozumová), 35. Šindelová (Novotná), 48. Šteglová (Jílková), 60. Šteglová - 4. Stettlerová (Dirksenová), 27. Suter (Fricková), 32. Nötzli (Fricková), 41. Stettlerová (Hofstetterová). Rozhodčí: Boström, Hammerin (oba Švéd.). Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 100.

Reklama

Související témata: