Hlavní obsah

To byl fofr! Boleslavský rychlík stanovil nový rekord florbalového Skill Contestu

V pátém dílu florbalového Skill Contestu, seriálu dovednostních soutěží vybraných hráčů české nejvyšši florbalové soutěže mužů, se představili vítězové základní části Livesport Superligy z Mladé Boleslavi. Konkrétně kanonýr Jiří Curney, útočník Jakub Bína a také rychlonohý Jakub Gruber. Ten se díky rychlému slalomu a času 18,24 sekundy dostal do čela průběžného pořadí.

Florbalový Skill Contest. Nový lídr je z Mladé BoleslaviVideo: Český florbal

 
Článek

Startuje florbalový Skill Contest

Nástrahy florbalového Skill Contestu si vyzkoušeli hráči Sokola Pardubice

Florbalový Skill Contest. Jak obstáli hráči Sokola Královské Vinohrady?

Florbalový Skill Contest. Jak si vedli hráči Chodova?

"Myslím si, že v rychlosti nemám problém. Je to pro mě výzva si zkusit zazávodit s ostatními ze Superligy. Na první pohled to vypadá na velmi dlouhý slalom, tak jsem zvědav," řekl Gruber před 96 metrů dlouhým během s míčkem na čepeli florbalové hole. S tratí si poradil více než dobře a usadil se na první příčce průběžného pořadí.

Gruberovým spoluhráčům se již tolik nedařilo. Jakub Bína ve střelbě na přesnost předvedl zatím nejhorší výkon, když propasíroval míček do branky jen jednou. A stejně si vedl i obávaný superligový kanonýr Jiří Curney, který ve střelbě na cíl trefil branku vzdálenou 30 metrů také jen jednou.

V dalším díle Skill Contestu, který bude na našem webu opět ve středu 7.4. se představí hráči FBŠ Hummel Hattricku Brno. Těm již letošní sezona skončila, když nepostoupili do play off a team se začne připravovat na tu následující.

Skill Contestu se účastní všech 14 mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které se mohou využít při utkáních. Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce Superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Reklama

Související témata: