Hlavní obsah

Benzema je v kontaktu s teroristy, tvrdí ministr. Fotbalista se chce bránit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin obvinil fotbalistu Karima Benzemu z udržování kontaktů s hnutím Muslimské bratrstvo. To je v některých zemí včetně Rakouska a Izraele považováno za teroristickou organizaci. Obvinění ze strany jednačtyřicetiletého ministra přišlo poté, co francouzský fotbalista alžírského původu veřejně podpořil Palestince ve válce v Izraeli. Držitel Zlatého míče z roku 2022 zvažuje právní kroky.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský fotbalista Karim Bnezema (druhý zleva) při příjezdu do Saúdské Arábie.

Článek

Praktikující muslim Benzema na začátku týdne tweetoval na podporu Palestiny. „Modlím se za obyvatele Gazy, kteří jsou opět obětmi nespravedlivých bombových útoků, které nešetří ani ženy ani děti,“ napsal fotbalový útočník na síť X.

Jeho stanovisko nenechalo chladným francouzského ministra vnitra ze strany Obnova, podle nějž jsou Benzemovy kontakty s Muslimským bratrstvem „proslulé“. Řekl to ve vysílání televizní stanice CNews.

Pětatřicetiletý útočník, který od léta působí v saúdskoarabském al-Ittihádu, obvinění popřel a chystá se podniknout právní kroky. Benzemův právník v rozhovoru pro francouzský list Le Parisien prozradil, že zvažují žalobu pro pomluvu a pro manipulaci z vládní pozice.

Ministr následně Benzemu obvinil také z kontaktů s teroristickou organizací Hamás, napsal deník Bild. Muslimské bratrstvo bylo oficiálně klasifikováno jako teroristická organizace v roce 2021. Krom zmiňovaného Rakouska s Izraele je považován za teroristickou i v Saúdské Arábii, kde aktuálně Benzema působí.

Reklama

Související témata: